Product

Τα μονοπάτια της μάθησης

Product

Τα μονοπάτια της Πάρνηθας

Τα μονοπάτια της μέσα Μάνης

Κωδικός:
97290
Description: 

Η Μάνη στην νότια άκρη της Πελοποννήσου συνοδεύεται από τη γοητεία και το μύθο του παρελθόντος, όπου οι σκληροτράχηλοι Μανιάτες επί αιώνες απέκρουσαν την Οθωμανική αυτοκρατορία διατηρώντας τα δικά τους ήθη και έθιμα που ακούγονται σήμερα σαν παραμύθια. Ο ανυπότακτος τούτος τόπος, σπαρμένος με γραφικούς οικισμούς και πυργόσπιτα, καθηλώνει τον επισκέπτη με το μοναδικό του τοπίο που περιβάλλεται από την καταγάλανη θάλασσα του Ταινάρου.

18,22 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Μάνη στην νότια άκρη της Πελοποννήσου συνοδεύεται από τη γοητεία και το μύθο του παρελθόντος, όπου οι σκληροτράχηλοι Μανιάτες επί αιώνες απέκρουσαν την Οθωμανική αυτοκρατορία διατηρώντας τα δικά τους ήθη και έθιμα που ακούγονται σήμερα σαν παραμύθια. Ο ανυπότακτος τούτος τόπος, σπαρμένος με γραφικούς οικισμούς και πυργόσπιτα, καθηλώνει τον επισκέπτη με το μοναδικό του τοπίο που περιβάλλεται από την καταγάλανη θάλασσα του Ταινάρου. Το ακρότατο σημείο της Μάνης, η Μέσα Μάνη, κρατά μέχρι σήμερα τη μοναδική εικόνα ενός τόπου σκληρού και συνάμα γοητευτικού που αξίζει ν' ανακαλύψει κανείς περπατώντας την. Μέσα από περιγραφές 130 χλμ μονοπατιών το βιβλίο "Τα μονοπάτια της μέσα Μάνης" θα σας γνωρίσουν τη Μάνη, την ιστορία της, τις κρυφές και άγνωστες γωνιές της που μόνο ένας ταξιδευτής αναζητά και ανακαλύπτει. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό το βιβλίο "Τα μονοπάτια της μέσα Μάνης" θα σας προσφέρει τη χαρά της ανακάλυψης μιας "Μάνης" που δεν αγγίζουν τ' αυτοκίνητα και η πολυκοσμία. Το βιβλίο συνοδεύεται από χάρτη 1:25.000, λεπτομερείς περιγραφές των μονοπατιών και πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87030-8-5
Book pages: 
260
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αρεόπολη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Αντώνης Χ. Καλογήρου από νέος, παράλληλα με τις σπουδές του, ασχολήθηκε με το σπορ της πεζοπορίας-ορειβασίας. Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με το επάγγελμα του σαν σύμβουλος επιχειρήσεων, αρθρογραφεί σε περιοδικά με θέματα πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα, συνεργάζεται σε χαρτογραφικές εκδόσεις για καταγραφές μονοπατιών, ασχολείται ως μελετητής και σύμβουλος ανάπτυξης περιοχών πεζοπορικού ενδιαφέροντος και διατηρεί το site www.pezoporia.gr, που ασχολείται με θέματα που αφορούν την πεζοπορία.

Έχει γράψει τα βιβλία:
- "Περπατώντας στην Ελλάδα - Τα μονοπάτια της Πάρνηθας" (2000-2003)
- "Περπατώντας στην Ελλάδα - Τα μονοπάτια των Μετεώρων" (2000)
- "Περπατώντας στην Ελλάδα - Τα μονοπάτια του Υμηττού" (2003)
- "Trekking in Greece - The Footpaths of Meteora" (2004)
- "Περπατώντας στην Ελλάδα - Τα μονοπάτια του Ζαγοριού" (2005)
- "Περπατώντας στην Ελλάδα - Τα μονοπάτια της Μέσα Μάνης" (2005)
- "Στα μονοπάτια της Ελλάδας - Πάρνηθα-Πάρνωνας-Ολυμπος" (2009)
- "Περπατώντας στο Ναύπλιο" (2009)
- "Περπατώντας στα Χανιά" (2010)
- "Περπατώντας στην Ελλάδα: Τα βουνά δυτικά του Ερυμάνθου" (2012)

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87030-8-5
Book pages: 
260
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αρεόπολη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο