Product

Τα νεοελληνικά

Product

Τα νεοελληνικά κύρια ονόματα ιστορικώς και γλωσσικώς ερμηνευόμενα

Τα νεοελληνικά κύρια ονόματα

Κωδικός:
76558
Description: 

Τα ονόματά μας δεν έχουν δημιουργηθεί τυχαία. Η λαογραφική και γλωσσολογική έρευνα δείχνει την επινοητικότητα των εμπνευστών-δημιουργών, στην προσπάθειά τους να συνθέσουν και να αποδώσουν κάτι καλό, υψηλό και ωραίο.
Με το βιβλίο αυτό επιχειρείται μια παρουσίαση των νεοελληνικών ονομάτων, με εξέταση σημαντικών ερευνητικών πτυχών:
-Ετυμολογία και ερμηνεία του ονόματος
-Λαϊκή αντίληψη γι' αυτό
-Ποιοι ή ποιες είχαν ή έχουν το συγκεκριμένο όνομα
-Σύντομο βιογραφικό προσωπικοτήτων με το όνομα αυτό

18,53 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα ονόματά μας δεν έχουν δημιουργηθεί τυχαία. Η λαογραφική και γλωσσολογική έρευνα δείχνει την επινοητικότητα των εμπνευστών-δημιουργών, στην προσπάθειά τους να συνθέσουν και να αποδώσουν κάτι καλό, υψηλό και ωραίο. Με το βιβλίο αυτό επιχειρείται μια παρουσίαση των νεοελληνικών ονομάτων, με εξέταση σημαντικών ερευνητικών πτυχών: -Ετυμολογία και ερμηνεία του ονόματος -Λαϊκή αντίληψη γι' αυτό -Ποιοι ή ποιες είχαν ή έχουν το συγκεκριμένο όνομα -Σύντομο βιογραφικό προσωπικοτήτων με το όνομα αυτό -Ημερομηνία ή ημερομηνίες εορτασμού του ονόματος, με σκοπό να ανακαλύψουμε τη γοητεία και τη δύναμη της ύπαρξής μας στη δωρεά και στη σφραγίδα της βαφτιστικής ή λαϊκής ονομασίας μας. Είναι επίσης το βιβλίο αυτό μια πρόκληση-πρόσκληση, με σύμμαχο τη γνώση και την έρευνα, να ταξιδέψουμε στη γλώσσα μας και να ανακαλύψουμε νοήματα εν πολλοίς ξεχασμένα. Η παρουσίαση των ονομάτων γίνεται με απλό τρόπο, με απώτερο σκοπό να καταστεί χρήσιμη και στον απλό αναγνώστη και στον ειδικό ερευνητή.
Subtitle: 
Αλφαβητική παρουσίαση
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-16-0926-1
Book pages: 
359
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Σερεμετάκης ζει και δημιουργεί στη Σπάρτη και στον ελεύθερο χρόνο του, εκτός των παιδαγωγικών ενασχολήσεών του έχει κατά καιρούς δραστηριοποιηθεί: στην καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών, στη συγγραφή και σκηνοθεσία θεατρικών έργων, στη συγγραφή εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών και ετυμολογικών βιβλίων, στην τοπική εκκλησία, την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασιάς και Σπάρτης, στον οδηγισμό, στη συλλογή λαογραφικών στοιχείων και στην παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Subtitle: 
Αλφαβητική παρουσίαση
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-16-0926-1
Book pages: 
359
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο