Product

Τα ξωτικά

Product

Τα ξωτικά

Τα ξωτικά

Κωδικός:
85600
Description: 

Ξωτικά ονομάζουμε τις δαιμονικές δυνάμεις που ο δεισιδαίμονας λαός πίστευε πως ζουν έξω από την παραδοσιακή κοινωνία και αποτελούσαν την προσωποίηση των φόβων και των ανησυχιών του.
Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσετε αναλυτικά για τα είκοσι ένα ξωτικά που απαντώνται συχνότερα στις ελληνικές παραδόσεις - τον τόπο και τον τρόπο δράσης τους, τα χαρακτηριστικά τους, την καταγωγή και τις συγγένειές τους.

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ξωτικά ονομάζουμε τις δαιμονικές δυνάμεις που ο δεισιδαίμονας λαός πίστευε πως ζουν έξω από την παραδοσιακή κοινωνία και αποτελούσαν την προσωποίηση των φόβων και των ανησυχιών του. Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσετε αναλυτικά για τα είκοσι ένα ξωτικά που απαντώνται συχνότερα στις ελληνικές παραδόσεις - τον τόπο και τον τρόπο δράσης τους, τα χαρακτηριστικά τους, την καταγωγή και τις συγγένειές τους. Η παρουσίαση αυτή συνοδεύεται από μία ή περισσότερες ιστορίες (συνολικά σαράντα οκτώ) που δανείζονται στοιχεία από πολλές παραδόσεις απ' όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αποδώσουν στο σημερινό αναγνώστη τη γενικότερη εικόνα που είχε ο άνθρωπος της παραδοσιακής κοινωνίας για το κάθε ξωτικό. Στις ιστορίες, όπως και στις ζωγραφιές του Διονύση Κωνσταντόπουλου εμφανίζεται μια άλλη εικόνα της Ελλάδας, πιο σκοτεινή, μια εικόνα που σχετίζεται περισσότερο με τον κόσμο του φανταστικού, του φόβου και της δεισιδαιμονίας.
Subtitle: 
Όψεις του φανταστικού στον νεοελληνικό πολιτισμό
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-535-331-8
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
29χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Έχει δημιουργήσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά. ("Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά" cd-rom και εκπαιδευτική μέθοδος, Εκδόσεις "Πατάκη' 1998 και 2000 αντίστοιχα) και έχει γράψει και εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά όλων των ηλικιών στις Εκδόσεις "Πατάκη" και "Φυτράκη".

Subtitle: 
Όψεις του φανταστικού στον νεοελληνικό πολιτισμό
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-535-331-8
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
29χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο