Product

Τα παιδιά από τη Βραζιλία

Product

Τα παιδιά αυτού του κόσμου

Τα παιδιά από το Ντολόρες

Κωδικός:
137385
Αuthor: 
Description: 

Ένα πρωί του 1941 συγκεντρώνονται στο Κολέγιο Ντολόρες 238 έφηβοι μαθητές για την καθιερωμένη σχολική φωτογραφία. Ανάμεσα στους πολλά υποσχόμενους νεαρούς συγκαταλέγονται δύο αδέρφια που θα καθορίσουν τις τύχες όλων των υπόλοιπων και θα κυβερνήσουν την Κούβα. Είναι ο Ραούλ και ο Φιντέλ Κάστρο.

20,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα πρωί του 1941 συγκεντρώνονται στο Κολέγιο Ντολόρες 238 έφηβοι μαθητές για την καθιερωμένη σχολική φωτογραφία. Ανάμεσα στους πολλά υποσχόμενους νεαρούς συγκαταλέγονται δύο αδέρφια που θα καθορίσουν τις τύχες όλων των υπόλοιπων και θα κυβερνήσουν την Κούβα. Είναι ο Ραούλ και ο Φιντέλ Κάστρο. Σχεδόν εβδομήντα χρόνια αργότερα, ο Πάτρικ Σιμς αναζήτησε τους μαθητές που εικονίζονται στη φωτογραφία και παρουσιάζει σε αυτό το βιβλίο τη βιογραφία της γενιάς που οργάνωσε την κουβανέζικη επανάσταση, δημιούργησε αλλά και έχασε την Κούβα. "Τα παιδιά από το Ντολόρες" δεν είναι μία ακόμα βιογραφία του Κάστρο. Είναι ένα βιβλίο για την Κούβα γραμμένο με τη δημοσιογραφική πένα του Σιμς, ένα ανεκτίμητο ντοκουμέντο εβδομήντα χρόνων ιστορίας του νησιού που έγινε συνώνυμο της επανάστασης. Το βιβλίο κλείνει μ' έναν προβληματισμό για το μέλλον. Πώς θα κυβερνήσει άραγε ο Ραούλ Κάστρο αφού διαδεχτεί τον Φιντέλ στην εξουσία; Ο σκληρός και άκαμπτος ιδεολόγος, ο "ψύλλος" ή "Κινέζος" όπως τον αποκαλούν οι Κουβανοί δεν φαίνεται να εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στους συμπατριώτες του. "Το Buena Vista Social Club του Κάστρο και των συμμαθητών του". ("The Irish Times")
Subtitle: 
Ο Φιντέλ Κάστρο και η γενιά του: Από την επανάσταση στην εξορία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6715-65-5
Book pages: 
416
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάτρικ Σιμς (Patrick Symmes) είναι συντάκτης των περιοδικών "Harper’s", "Outside", "GQ" και "Conde Nast Traveler". Ως ανταποκριτής έχει γράψει άρθρα για τους μαοϊστές επαναστάτες στο Νεπάλ, τους κόκκινους Χμερ της Καμπότζης, γνώρισε εκ των έσω τις αντιμαχόμενες ομάδες ανταρτών στην Κολομβία και περιέγραψε τη δράση κυκλωμάτων ναρκωτικών στη Βραζιλία. Άρθρα του περιλαμβάνονται συχνά στην ετήσια ανθολογία των καλύτερων αμερικανικών ταξιδιωτικών κειμένων. Eίναι ο συγγραφέας των βιβλίων "Chasing Che: A Motorcycle Journey in Search of the Guevara Legend" ("Στα ίχνη του Τσε: Ταξίδι με μοτοσικλέτα αναζητώντας το μύθο του Γκεβάρα") και "The Boys from Dolores: Fidel Castro and his Generation: From the Revolution to Exile" ("Τα παιδιά από το Ντολόρες"). Το τελευταίο συμπεριλήφθηκε στις λίστες των "New York Times" και της "Washington Post" για τα καλύτερα βιβλία του 2007.

Subtitle: 
Ο Φιντέλ Κάστρο και η γενιά του: Από την επανάσταση στην εξορία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6715-65-5
Book pages: 
416
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο