Product

Τα παιδία παίζει… θέατρο

Product

Τα παιδιά παίζουν κουκλοθέατρο

Τα παιδιά παίζουν θέατρο

Κωδικός:
59114
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Με στόχο την εισαγωγή των παιδιών στις τεχνικές του θεάτρου και στο ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης, το βιβλίο "Τα παιδιά παίζουν θέατρο", με την πλούσια και πολύχρωμη εικονογράφηση, προσφέρει ολοζώντανες περιγραφές για ομάδες παιδιών ηλικίας από 5 μέχρι και 12 ετών. Παίζοντας, τα παιδιά μαθαίνουν να βιώνουν τους διάφορους ρόλους και να κατασκευάζουν μάσκες και σκηνικά.

21,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με στόχο την εισαγωγή των παιδιών στις τεχνικές του θεάτρου και στο ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης, το βιβλίο "Τα παιδιά παίζουν θέατρο", με την πλούσια και πολύχρωμη εικονογράφηση, προσφέρει ολοζώντανες περιγραφές για ομάδες παιδιών ηλικίας από 5 μέχρι και 12 ετών. Παίζοντας, τα παιδιά μαθαίνουν να βιώνουν τους διάφορους ρόλους και να κατασκευάζουν μάσκες και σκηνικά. Προσφέρονται ακόμη οδηγίες για παντομίμα, θέατρο με σκιές και μαύρο θέατρο, ενώ σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν σκετς και παραμύθια που μπορούν να γίνουν αντικείμενο μιας θεατρικής παρουσίασης σε κάποιο παιδικό πάρτυ, σε κάποια γιορτή του νηπιαγωγείου ή και σε απαιτητικότερες σχολικές παραστάσεις. Ο αναγνώστης θα ανακαλύψει όλα τα σημεία που ευχαριστούν τα παιδιά και τα κάνουν να αγαπήσουν το θέατρο, χωρίς ιδιαίτερη προεργασία και προπάντων χωρίς κοπιαστική αποστήθιση κειμένων. Παρέχονται άφθονες συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους τα ίδια τα παιδιά θα κατασκευάσουν ό,τι χρειάζεται για μια παράσταση: Μάσκες, κοστούμια, σκηνικά, φωτισμός, μουσική, ηχητικά εφφέ κλπ. Χάρη στην απλή διατύπωση του κειμένου και τις παραστατικές εικόνες τα παιδιά θα καταφέρουν πολύ σύντομα και χωρίς καμιά δυσκολία να πραγματοποιήσουν με μεγάλη επιτυχία την παράσταση της αρεσκείας τους.
Publications Date: 
1997
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
25χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Γκίζελα Βάλτερ είναι λέκτορας Κοινωνικής Παιδαγωγικής και επιμελήτρια παιδικών βιβλίων σε μεγάλο εκδοτικό οίκο της Γερμανίας. Διοργανώνει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και συγγράφει επιστημονικά βιβλία στον τομέα της Παιδαγωγικής. Στα νεανικά της χρόνια εργάστηκε ως κλόουν -γι' αυτό γνωρίζει να μεταμορφώνει οποιαδήποτε κατάσταση σε παιχνίδι.
Μεγάλωσε σε οικογενειακό περιβάλλον με αγάπη για τις τέχνες και πέρασε την παιδική της ηλικία γεμάτη παιχνίδι. Ήταν η ονειροπόλα της οικογένειας. Έβρισκε συχνά το σχολείο βαρετό, γιατί δεν διέθετε ελεύθερο χώρο, ώστε να αναπτύξει τη δημιουργικότητα της. Αποφάσισε να γίνει εκπαιδευτικός, για να εφαρμόσει στην πράξη την πεποίθηση της, ότι: Μάθηση, Παιχνίδι και Φαντασία πάνε μαζί.
Κι αυτό συνεχίζει να κάνει. Μετατρέπει το καθήκον της καθημερινής δουλειάς σ' ένα διασκεδαστικό παιχνίδι - τόσο στην προσωπική της ζωή, όσο και όταν συνεργάζεται με γονείς, παιδαγωγούς και παιδιά.

Publications Date: 
1997
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
25χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο