Product

Τα παιδικά μου χρόνια

Product

Τα παιδικά μου χρόνια

Τα παιδικά μου χρόνια

Κωδικός:
68878
Manufacturer: 
Description: 

Γραμμένο στα 1891 για ένα αμερικανικό περιοδικό, από τον εξηντάχρονο πια συγγραφέα, το κείμενο αυτό αποτελεί μια προσωπική εξομολόγηση και ταυτόχρονα μια ακόμη φανταστική ιστορία.
Στη "Μυστηριώδη Νήσο", τον "Δεκαπενταετή πλοίαρχο", τα "Τέκνα του Πλοιάρχου Γκραντ" έρχεται να προστεθεί το αυτοβιογραφικό "αρχέτυπό" τους, η ιστορία του νεαρού Βερν που ονειρεύεται τη θάλασσα και τα ταξίδια, οι πρώτες του ναυτικές περιπέτειες και το ναυάγιό του στη μέση του Λίγηρα, η συγκίνησή του όταν αντικρίζει για πρώτη φορά τον ωκεανό.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Γραμμένο στα 1891 για ένα αμερικανικό περιοδικό, από τον εξηντάχρονο πια συγγραφέα, το κείμενο αυτό αποτελεί μια προσωπική εξομολόγηση και ταυτόχρονα μια ακόμη φανταστική ιστορία. Στη "Μυστηριώδη Νήσο", τον "Δεκαπενταετή πλοίαρχο", τα "Τέκνα του Πλοιάρχου Γκραντ" έρχεται να προστεθεί το αυτοβιογραφικό "αρχέτυπό" τους, η ιστορία του νεαρού Βερν που ονειρεύεται τη θάλασσα και τα ταξίδια, οι πρώτες του ναυτικές περιπέτειες και το ναυάγιό του στη μέση του Λίγηρα, η συγκίνησή του όταν αντικρίζει για πρώτη φορά τον ωκεανό. "Στόχος μου ήταν να περιγράψω τη γη ολόκληρη, τον κόσμο ολόκληρο [...] Ναι! Όμως ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος και η ζωή πολύ σύντομη! Για ν' αφήσει κανείς ένα ολοκληρωμένο έργο θα 'πρεπε να ζήσει εκατό χρόνια!"
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7131-46-0
Book pages: 
32
Book Dimensions: 
13χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιούλιο Βερν, ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας, από τους πρωτοπόρους της μοντέρνα επιστημονικής φαντασίας, γεννήθηκε στη Νάντη, στις 8 Φεβρουαρίου του 1828. Σπούδασε δικηγόρος, αλλά τον περισσότερο χρόνο του τον αφιέρωνε στο γράψιμο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Το όνομά του έγινε γνωστό το 1863, όταν κυκλοφόρησε το έργο του "Πέντε εβδομάδες στο αερόστατο". Αργότερα κυκλοφόρησαν το "Ταξίδι στο κέντρο της γης" (1864), "Από τη Γη στη Σελήνη" (1865), "20.000 λεύγες κάτω από τις θάλασσες" (1870), "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες" (1873), "Ο Μιχαήλ Στρογκόφ" (1876) και μια πλειάδα ακόμα έργων που ονομάστηκαν συγκεντρωτικά, "Τα παράξενα ταξίδια" και έκαναν τον Βερν πασίγνωστο και κοσμαγάπητο. Με το έμφυτο δώρο της αφήγησης, το χιούμορ του, τις επιστημονικές του μηχανές (είχε προβλέψει το υποβρύχιο, το αεροπλάνο, την τηλεόραση, τα διαστημικά ταξίδια και άλλα θαυμαστά επιτεύγματα της εποχής μας) και την αγάπη του για την πρόοδο της επιστήμης, ο Βερν συνάρπασε μικρούς και μεγάλους. Στα 1872 αποσύρθηκε στην Αμιένη, όπου και πέθανε στις 24 Μαρτίου του 1905. Τα έργα του μεταφράστηκαν σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου, και, σήμερα, τόσα χρόνια μετά το θάνατό του, εξακολουθούν να διαβάζονται με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό.

Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7131-46-0
Book pages: 
32
Book Dimensions: 
13χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο