Product

Τα σύκα της Ερεσού

Product

Τα συμβάντα στη Χίο το 1822

Τα συλλογικά δικαιώματα της απεργίας και του συνεταιρίζεσθαι των δημοσίων υπαλλήλων

Κωδικός:
76953
Description: 

«Στο πρώτο μέρος του έργου ο συγγραφέας εξετάζει την πορεία που ακολούθησε το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να ιδρύουν επαγγελματικά σωματεία και να διεκδικούν την προάσπιση και προώθηση των επαγγελματικών τους συμφερόντων μέσω αυτών.(...)
»Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η εξέλιξη του θεσμού της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων, από την αναγόρευση της απεργίας σε ποινικό αδίκημα ως τη συνταγματική κατοχύρωσή της ως δικαιώματος.(...)

23,98 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

«Στο πρώτο μέρος του έργου ο συγγραφέας εξετάζει την πορεία που ακολούθησε το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να ιδρύουν επαγγελματικά σωματεία και να διεκδικούν την προάσπιση και προώθηση των επαγγελματικών τους συμφερόντων μέσω αυτών.(...) »Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η εξέλιξη του θεσμού της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων, από την αναγόρευση της απεργίας σε ποινικό αδίκημα ως τη συνταγματική κατοχύρωσή της ως δικαιώματος.(...) »Στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται οι συνδικαλιστικές εξελίξεις στο χώρο του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος την περίοδο 1920-1931. Πρόκειται για την περίοδο γένεσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στη χώρα μας. Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από το σταδιακό θεσμικό περιορισμό των συλλογικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, που φτάνει ως τη διάλυση του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού τους οργάνου.(...) »Ο συγγραφέας τονίζει ορθώς ότι η πλήρης αναγνώριση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων επέρχεται με τις σύγχρονες νομοθετικές ρυθμίσεις του νέου υπαλληλικού κώδικα (Ν. 2683/1999) και, κυρίως, με την καθιέρωση και τη συνταγματική κατοχύρωση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο δημόσιο τομέα (Ν. 2738/1999)».
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-14-0619-0
Book pages: 
558
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζήσης Καπούλας γεννήθηκε το 1949. Κατάγεται από το Χουμνικό Σερρών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά (ΠΑΤΕΣ), έκανε μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων Διοικητικού Δικαίου, παρακολούθησε επίσης πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, εργασιακών σχέσεων, κοινωνιολογίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.λπ.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις. Από το 1976 εργάζεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης (τ. Βιομηχανίας) και σήμερα είναι Διευθυντής.
Ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα από τα πρώτα βήματα της υπαλληλικής του σταδιοδρομίας. Διετέλεσε Αν. Γεν. Γραμματέας της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, καθώς και μέλος του προεδρείου της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών. Εκπροσώπησε την ΑΔΕΔΥ σε πολλά διεθνή συνέδρια, στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ομάδες εργασίας και Φόρουμ.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Δημόσιας Διοίκησης. Δημοσίευσε σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο διάφορα άρθρα για δημοσιοϋπαλληλικά και κοινωνικά θέματα. Έχει εκδώσει το βιβλίο με τίτλο " Όψεις του Ελληνικού Διοικητικού Προβλήματος" (Ειδ. Εκδοτική ΑΕΒΕ, 1988).

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-14-0619-0
Book pages: 
558
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο