Product

Τεχνητές πηγές φωτός

Product

Τεχνητή γονιμοποίηση και γενετική τεχνολογία

Τεχνητή αναπνοή

Κωδικός:
85192
Description: 

"Πώς μπορεί να διηγηθεί κανείς τα πραγματικά γεγονότα;" Αυτό το ερώτημα αποτελεί τον πυρήνα του συναρπαστικού μυθιστορήματος του Ρικάρντο Πίλια, που συνδυάζει δεξιοτεχνικά τη φόρμα του αστυνομικού μυθιστορήματος. Στην Αργεντινή του 1979 ο Μαρσέλο Μάγκι αναζητά την αλήθεια για τη ζωή και το θάνατο του Ενρίκε Οσόριο, αμφιλεγόμενου ήρωα-προδότη, και ταυτίζεται μαζί του εξυφαίνοντας μέσα από επιστολές και αφηγήσεις τη δική του ιστορία.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Πώς μπορεί να διηγηθεί κανείς τα πραγματικά γεγονότα;" Αυτό το ερώτημα αποτελεί τον πυρήνα του συναρπαστικού μυθιστορήματος του Ρικάρντο Πίλια, που συνδυάζει δεξιοτεχνικά τη φόρμα του αστυνομικού μυθιστορήματος. Στην Αργεντινή του 1979 ο Μαρσέλο Μάγκι αναζητά την αλήθεια για τη ζωή και το θάνατο του Ενρίκε Οσόριο, αμφιλεγόμενου ήρωα-προδότη, και ταυτίζεται μαζί του εξυφαίνοντας μέσα από επιστολές και αφηγήσεις τη δική του ιστορία. Δύο ακόμη πρόσωπα, ο Εμίλιο Ρένσι, νεαρός συγγραφέας και ανιψιός του Μαρσέλο Μάγκι, και ο Πολωνός μετανάστης Ταρντέφσι (πίσω από τον οποίο κρύβεται ο Βίτολντ Γκομπρόβιτς) προσθέτουν τις δικές τους ιστορίες σ' αυτό τον ιστό, ιστορίες όπου συναντιούνται ο Τζέιμς Τζόις, ο Χίτλερ και ο Κάφκα, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες και ο Ρομπέρτο Αρλτ. Η "Τεχνητή αναπνοή" επιλέχθηκε ως ένα από τα δέκα σημαντικότερα έργα της αργεντίνικης λογοτεχνίας και ο Ρικάρντο Πίλια θεωρείται δίκαια ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Λατινοαμερικάνους συγγραφείς.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3691-1
Book pages: 
253
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ρικάρντο Πίλια γεννήθηκε στο Αντρογκέ, στην επαρχία του Μπουένος Άιρες το 1940 και σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λα Πλάτα. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της σύγχρονης Αργεντινής. Η πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία έγινε το 1967 με τη συλλογή διηγημάτων "La invasion" ("Η εισβολή"). "Η τεχνητή αναπνοή", το πρώτο του μυθιστόρημα, εκδόθηκε το 1980. Έχει εκδώσει άλλα δύο μυθιστορήματα, "La ciudad ausente" ("Η απούσα πόλη", 1992) και "Plata quemada" ("Καμμένα λεφτά", 1997), συλλογές διηγημάτων και δοκίμια-μελέτες για συγγραφείς όπως ο Μπόρχες, ο Ρομπέρτο Αρλτ, ο Μασεντόνιο Φερνάντες και ο Σαρμιένο. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στη Νέα Υόρκη και στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες κι επίσης είχε εργαστεί στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος.
Έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιανουαρίου 2017 στο Μπουένος Άιρες.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3691-1
Book pages: 
253
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο