Product

Τζακ Κέρουακ

Product

Τζακ Νίκολσον

Τζακ Μαγκς

Κωδικός:
64536
Manufacturer: 
Description: 

Ο Αυστραλός συγγραφέας Πήτερ Κάρεϋ θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς αγγλόφωνους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Μπούκερ, και με το βραβείο της Κοινοπολιτείας. Με το "Τζακ Μαγκς" ο Κάρεϋ αποτίει φόρο τιμής στον Κάρολο Ντίκενς και στη ρεαλιστική λογοτεχνία του 19ου αιώνα. Ο ήρωάς του Τζακ Μαγκς δεν είναι άλλος από τον δραπέτη των φυλακών Μάγκγουιτς, κεντρικό χαρακτήρα των "Μεγάλων προσδοκιών" του Ντίκενς.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Αυστραλός συγγραφέας Πήτερ Κάρεϋ θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς αγγλόφωνους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Μπούκερ, και με το βραβείο της Κοινοπολιτείας. Με το "Τζακ Μαγκς" ο Κάρεϋ αποτίει φόρο τιμής στον Κάρολο Ντίκενς και στη ρεαλιστική λογοτεχνία του 19ου αιώνα. Ο ήρωάς του Τζακ Μαγκς δεν είναι άλλος από τον δραπέτη των φυλακών Μάγκγουιτς, κεντρικό χαρακτήρα των "Μεγάλων προσδοκιών" του Ντίκενς. Το 1837, ο Τζακ Μαγκς επιστρέφει κρυφά από την Αυστραλία, όπου είχε απελαθεί, στην Αγγλία για να ξανασυναντήσει τον προστατευόμενό του Φιπς, τον Πιπ των "Μεγάλων προσδοκιών". Μελαγχολικός και βίαιος, ο Τζακ Μαγκς προσελκύει το ενδιαφέρον του Τομπάιας Όουτς, διάσημου συγγραφέα και ερασιτέχνη εγκληματολόγου, που μέσω του υπνωτισμού ανακαλύπτει το παρελθόν του. Ο Όουτς αποφασίζει να οικειοποιηθεί τις περιπέτειες του Τζακ Μαγκς και να γράψει ένα μπεστ σέλερ προκειμένου να ξεπληρώσει τα χρέη του. Αλλά και ο Τζακ Μαγκς με τη σειρά του, γράφει τη δική του ιστορία, μυθιστόρημα μέσα στο μυθιστόρημα. Ο Τζακ Μαγκς, μυθιστόρημα με θέμα τη ζωή ενός κλέφτη πραγμάτων, του Τζακ Μαγκς, και ενός κλέφτη ψυχών, του Τομπάιας Όουτς, μυθιστόρημα με ομολογημένη την κλοπή της πλοκής του, συνδυάζει τη συναρπαστική μυθιστορηματική αφήγηση με τον στοχασμό για την τέχνη του μυθιστορήματος. Η ρεαλιστική αναπαράσταση της αγγλικής κοινωνίας του 19ου αιώνα συνοδεύεται έτσι από την αποκάλυψη των μυστικών της μυθοπλασίας.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8132-36-3
Book pages: 
427
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πήτερ Κάρεϋ γεννήθηκε στη Βικτώρια της Αυστραλίας το 1943. Σπούδασε θετικές επιστήμες, χωρίς όμως να πάρει πτυχίο. Εργάσθηκε για χρόνια σε διαφημιστικές εταιρείες. Εμφανίσθηκε στα γράμματα το 1974 με τη συλλογή διηγημάτων: "Ο χοντρός στην Ιστορία" (στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Γνώση). Ακολούθησαν κι άλλες συλλογές διηγημάτων και τα μυθιστορήματα: "Bliss" (1981), "Illywhacker" (1985· υποψήφιο για το βραβείο Μπούκερ), "Όσκαρ και Λουσίντα" (1988· τιμήθηκε με το βραβείο Μπούκερ· στα ελληνικά από τις εκδόσεις Aquarius), "The tax inspector" (1991), "The unusual life of Tristan Smith" (1994), "Τζακ Μαγκς" (1997) και "True history of the Kelly Gang" (2001· τιμήθηκε και αυτό με το βραβείο Μπούκερ). Το 1994 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Collected stories" το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των διηγημάτων του. Το βιβλίο "Ο Παπαγάλος και ο Ολιβιέ στην Αμερική" περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των υποψηφίων τόσο για το βραβείο Commonwealth όσο και για το βραβείο Booker 2010. Ο Κάρει έχει τιμηθεί επανειλημμένα για το σύνολο του έργου του, είναι μέλος της Royal Society of Literature, της Αυστραλιανής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Ζει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει δημιουργική γραφή στο New York University.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8132-36-3
Book pages: 
427
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο