Τζανέτος, Γρηγόριος Λ.

Ο Γρηγόρης Τζανέτος γεννήθηκε το 1958. Το 1981 έλαβε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1994 του απενεμήθη ο Διδακτορικός Τίτλος (Ρh.D.) του Νομικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Τομέα των Διεθνών Σπουδών. Από το 1995 είναι Μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Ανθρωπιστικού Δικαίου και Δικαίου του Πολέμου που εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Κατά τα έτη 1993 και 1994 διετέλεσε Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος επί θεμάτων Πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου στο Αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Κοινοτικής Αποστολής Παρατηρητών στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ΕCΜΜ), Headquarter Zagreb, Κροατία. Από το 1996-2001 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ευρωπαϊκά θέματα. Με την ιδιότητα αυτή διετέλεσε μέχρι το Δεκέμβριο 2001 Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για θέματα Διεθνούς Δικαίου. Κατά τα έτη 1996 έως και 1998 υπήρξε εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα Ειδικών Εμπειρογνωμόνων της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (ad hoc Experts Group), WEU Council, Βρυξέλλες, ενώ κατά τα έτη 1998 έως 2000 διετέλεσε εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ για ζητήματα υποστήριξης ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με μέσα του ΝΑΤΟ, ΝΑC, Βρυξέλλες. Κατά τα έτη 1999-2001 συμμετείχε σε ομάδες και επιτροπές της ΕΕ για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας (2ος Πυλώνας) ως μέλος της μικτής ελληνικής αντιπροσωπείας των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.
Κατά τα έτη 1999 έως και 2000 διετέλεσε Εισηγητής σε ζητήματα που αφορούσαν τις σχέσεις Ευρώπης-Αμερικής και ειδικότερα στο θέμα: "Ευρωπαϊκή Ταυτότητα Ασφάλειας και διατλαντικός δεσμός - ESDI and transatlantic link", στα Σεμινάρια της Σχολής Ανωτέρων Στελεχών του ΝΑΤΟ/SΗΑΡΕ, στο Oberammergau της Γερμανίας. Διετέλεσε επίσης Εισηγητής Σεμιναρίων Αμυντικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, με ειδικότερο θέμα "Οργάνωση και επιχειρησιακή χρήση των ενόπλων δυνάμεων στο πολιτικό, κοινωνικό και διεθνές περιβάλλον - structure and operational use of armed forces in a political, social and international framework", στο πλαίσιο προκεχωρημένων αμυντικών σπουδών, του σπουδαστικού κύκλου 00-2, του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αμυντικών Μελετών. Κατά τα έτη 1996 έως και 2001 συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια εξωτερικού με θέμα την Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ.

Υποκατηγορίες
Φίλτρο