Product

Τι είναι οικολογία

Product

Τί είναι πνευματικότητα

Τι είναι παγκοσμιοποίηση;

Κωδικός:
3013
Description: 

Στο καινούριο του βιβλίο, ο Ούλριχ Μπεκ παρουσιάζει ένα μεγάλο τμήμα της συζήτησης για την παγκοσμιοποίηση. Αναλύει τη θέση του ατόμου-πολίτη και του εθνικού κράτους στο νέο διεθνές περιβάλλον. Καταγράφει τις αδύνατες πλευρές και τις νέες θέσεις της κοινωνιολογίας όσον αφορά στην παγκοσμιοποίηση. Παρουσιάζει τις θεωρίες για το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Για τον καπιταλισμό χωρίς εργασία. Για τον υπερεθνικό πλούτο σε αντίθεση με τη διεθνή φτώχεια.

20,13 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο καινούριο του βιβλίο, ο Ούλριχ Μπεκ παρουσιάζει ένα μεγάλο τμήμα της συζήτησης για την παγκοσμιοποίηση. Αναλύει τη θέση του ατόμου-πολίτη και του εθνικού κράτους στο νέο διεθνές περιβάλλον. Καταγράφει τις αδύνατες πλευρές και τις νέες θέσεις της κοινωνιολογίας όσον αφορά στην παγκοσμιοποίηση. Παρουσιάζει τις θεωρίες για το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Για τον καπιταλισμό χωρίς εργασία. Για τον υπερεθνικό πλούτο σε αντίθεση με τη διεθνή φτώχεια. Ο συγγραφέας συγκεντρώνει την προσοχή του στην υπερεθνική εκπολιτισμένη κοινωνία και στο λεγόμενο υπερεθνικό κράτος, στο πρόβλημα της δημοκρατίας και της θέσης του πολίτη σε αυτό τον νέο κόσμο. Ο Μπεκ αναδεικνύει τις αυταπάτες των οπαδών της παγκοσμιότητας και προτείνει ένα σύστημα δημοκρατικών απαντήσεων στην παγκοσμιοποίηση. Ένα σύστημα νέων δομών, σχέσεων και θεσμών.
Subtitle: 
Λανθασμένες αντιλήψεις και απαντήσεις
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2239-2
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
25χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Ούλριχ Μπεκ γεννήθηκε το 1944 στο Στολπ / Πόμερν και μεγάλωσε στο Aνόβερο. Ξεκίνησε τις σπουδές του στις νομικές επιστήμες το 1966, στο Φράιμπουργκ, αλλά γρήγορα άλλαξε κατεύθυνση και στράφηκε στην κοινωνιολογία, στη φιλοσοφία και στις πολιτικές επιστήμες φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο του Mονάχου, όπου και αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της κοινωνιολογίας το 1972. Στη συνέχεια, και αφού είχε πάρει μέρος σε πολλά προγράμματα έρευνας και διδασκαλίας, το 1979-1980 εκλέχτηκε σε θέση καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Mύνστερ, με ειδίκευση στις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες και αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Tο 1981 αρχίζει να εκδίδει το κοινωνιολογικό περιοδικό "Soziale Welt". Kατείχε επίσης την έδρα του μαθήματος Kοινωνιολογία II στο Πανεπιστήμιο του Mπάμπεργκ, ενώ είχει συνεργαστεί και με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε έρευνες σχετικές με τον τομέα δραστηριοτήτων του. Είχε πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, στο οποίο συγκαταλέγονται τα: "Risikogesellschaft", "Die Erfindung des politischen", "Kinder der Freiheit", καθώς και οι υπό την εποπτεία του συλλογές κειμένων "Politik der Globalisierung" και "Perspektiven der Weltgesellschaft".

Subtitle: 
Λανθασμένες αντιλήψεις και απαντήσεις
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2239-2
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
25χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο