Product

Τι θέλετε αλήθεια για τα παιδιά σας;

Product

Τι θέλουν οι τρομοκράτες

Τι θέλουν οι γυναίκες. Τι θέλουν οι άντρες

Κωδικός:
64927
Manufacturer: 
Description: 

Ο καθηγητής Τάουνσεντ, στην εκτεταμένη έρευνά του, πήρε συνεντεύξεις από φοιτητές/τριες της ιατρικής, στην Αμερική (με μελλοντική υψηλή κοινωνικό-οικονομική θέση), από άντρες με άνετο εισόδημα, και από πολύ ελκυστικές γυναίκες. Επίσης, κι από ένα ευρύτατο πληθυσμιακό δείγμα στην Κίνα, καθώς και περιγραφές ηθών και εθίμων από τα νησιά Σαμόα. Αυτές οι επιλογές, και από χώρες με τελείως διαφορετικό πολιτισμό, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή αποδεικνύουν αυτό που συμβαίνει παντού: Ότι τα δύο φύλα δεν είναι τόσο όμοια όσα φαίνονται - ούτε στις ανάγκες τους, ούτε στις επιθυμίες τους.

17,82 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο καθηγητής Τάουνσεντ, στην εκτεταμένη έρευνά του, πήρε συνεντεύξεις από φοιτητές/τριες της ιατρικής, στην Αμερική (με μελλοντική υψηλή κοινωνικό-οικονομική θέση), από άντρες με άνετο εισόδημα, και από πολύ ελκυστικές γυναίκες. Επίσης, κι από ένα ευρύτατο πληθυσμιακό δείγμα στην Κίνα, καθώς και περιγραφές ηθών και εθίμων από τα νησιά Σαμόα. Αυτές οι επιλογές, και από χώρες με τελείως διαφορετικό πολιτισμό, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή αποδεικνύουν αυτό που συμβαίνει παντού: Ότι τα δύο φύλα δεν είναι τόσο όμοια όσα φαίνονται - ούτε στις ανάγκες τους, ούτε στις επιθυμίες τους. Και τα κριτήριά τους για την επιλογή συντρόφου είναι τόσο διαφορετικά όσο ουσιαστικά διαφορετική είναι και η σεξουαλική τους ψυχολογία. Κι αυτές τις διαφορές δεν κατάφεραν να τις εξαλείψουν τα κινήματα των δεκαετιών του '60 - '90, επειδή σχεδίαζαν στον "αέρα", αγνοώντας τα βαθύτερα αίτια αυτών των διαφορών. Οι αποκαλυπτικές συνεντεύξεις γυναικών του φεμινιστικού κινήματος είναι αψευδείς μάρτυρες γι' αυτό. Η γνώση αυτών των διαφορών, και των αιτιών τους, είναι απείρως πιο απαραίτητη για την προσέγγιση των δύο φύλων, από οποιουσδήποτε ουτοπικούς κοινωνικούς οραματισμούς. Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν, και θα έχουν, διαφορές. Και μόνο η παραδοχή τους μπορεί να σταματήσει τον ανόητο πόλεμο μεταξύ τους.
Subtitle: 
Γιατί τα δύο φύλα εξακολουθούν να βλέπουν την αγάπη, τη δέσμευση και το σεξ τόσο διαφορετικά
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-349-062-8
Book pages: 
525
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζον Τάουνσεντ είναι καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών. Ζει με την οικογένειά του, στις Συρακούσες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Subtitle: 
Γιατί τα δύο φύλα εξακολουθούν να βλέπουν την αγάπη, τη δέσμευση και το σεξ τόσο διαφορετικά
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-349-062-8
Book pages: 
525
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο