Product

Τολμηρές ιστορίες από το Χόλυγουντ

Product

Τολμηρό sex

Τολμηρές πολαρόιντ

Κωδικός:
122159
Description: 

Οι "Τολμηρές πολαρόιντ" του Μαρκ Ρέιβενχιλ είναι ένας νοσταλγικός θρήνος για το τέλος της πάλης των τάξεων και το θρίαμβο του καταναλωτισμού.
Μέσα από τα μάτια του ο Νικ, που πέρασε 15 χρόνια στη φυλακή, καταδικασμένος για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας ενός καπιταλιστή, και τώρα στέκει εμβρόντητος μπροστά στις τεράστιες αλλαγές που συντελέστηκαν στα χρόνια αυτά, ιδεολογικά χαμένος, ξαναβλέπουμε κι εμείς από απόσταση τι έχει γίνει γύρω μας και μέσα μας.

8,16 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι "Τολμηρές πολαρόιντ" του Μαρκ Ρέιβενχιλ είναι ένας νοσταλγικός θρήνος για το τέλος της πάλης των τάξεων και το θρίαμβο του καταναλωτισμού. Μέσα από τα μάτια του ο Νικ, που πέρασε 15 χρόνια στη φυλακή, καταδικασμένος για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας ενός καπιταλιστή, και τώρα στέκει εμβρόντητος μπροστά στις τεράστιες αλλαγές που συντελέστηκαν στα χρόνια αυτά, ιδεολογικά χαμένος, ξαναβλέπουμε κι εμείς από απόσταση τι έχει γίνει γύρω μας και μέσα μας. Δοσμένη μέσα από σύντομα στιγμιότυπα, η διαδρομή του ανθρώπου αυτού, που τον τσάκισε η φυλακή και τον αποτελείωσε η ελευθερία, μέχρι την ένταξή του και την προσαρμογή του στην κοινωνία, είναι -τηρουμένων των αναλογιών- η διαδρομή της δικής μου γενιάς από τις επαναστατικές εξαγγελίες επί χούντας και μεταπολίτευσης στο σημερινό βόλεμα και τον εφησυχασμό. Με τις απαραίτητες εξαιρέσεις βεβαίως. Και κοντά σ' αυτή τη γενιά βλέπουμε και τους νεότερους, με την ιδεολογία του καταναλωτισμού, του "να περνάμε καλά", των σκουπιδιών -είτε λέγονται ecstasy είτε McDonalds είτε Big Brother-, τους νεότερους που αρνούνται να εμπλακούν συναισθηματικά, γιατί το θεωρούν αδυναμία! Τον Μαρκ Ρέιβενχιλ τον απασχολούν θεατρικά η πολιτική και το σεξ. Όπως λέει ο ίδιος: "Το σεξ είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για να γράφει κανείς. Συγκεντρώνει όλα όσα σχετίζονται με την εξουσία, την αγάπη και το φόβο. Επίσης μπορεί να είναι και κωμικό". Συμφωνώ απόλυτα, και γι' αυτό θέλησα να ανεβάσω αυτό το ευαίσθητο έργο. (από το σημείωμα του σκηνοθέτη)
Publications Date: 
2001
Book pages: 
110
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Μαρκ Ρέιβενχιλ (γεν. 1966), ο οποίος έχασε τον σύντροφό του από Hiv στα μέσα της δεκαετίας του '90, θεωρείται ίσως ο πιο προκλητικός σύγχρονος άγγλος θεατρικός συγγραφέας μετά τη Sarah Kane και τον Edward Bond. Έγινε κυρίως γνωστός με τα έργα του "Shopping and Fucking", 1996, και "Some Explicit Polaroids "/'Τολμηρές πολαρόιντ", 1999, που παίχτηκαν και στην Ελλάδα. Έχει γράψει επίσης τα έργα: "Fist", 1995, "Faust is Dead", 1997, "Sleeping Around", 1998, "Handbag", 1998, "Mother Clap's Molly House", 2000, "Feed me" (ραδιοφωνικό έργο), 2000, "Totally over You", 2003, "Education", 2004, "Citizenship", 2005, "Product", 2005, "The Cut", 2006, "Pool (No Water)", 2006, "Ravenhill for Breakfast" (17 σύντομα κείμενα), 2007. Συνεργάζεται περιστασιακά με το ένθετο για τις τέχνες της εφημερίδας "Guardian".

Publications Date: 
2001
Book pages: 
110
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο