Product

Κνωσός Το ανάκτορο του Μίνωα

Product

Η συντηρητική επανάσταση στην Αμερική

Τουριστικός Οδηγός Οινουσσών

Κωδικός:
36042P
15,00 €
Ημερομηνία Έκδοσης : 
1989
Αριθ. Σελίδων: 
95
Διαστάσεις Βιβλίου: 
24x17
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Μαλακό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1

Η Μαίρη Παπακωνσταντίνου κατάγεται από τις Οινούσσες και γεννήθηκε στη Χίο στις 24 Απριλίου 1937.
Σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και απεφοίτησε με έπαινο το 1960 με δάσκαλο τον καθηγητή και μετέπειτα Ακαδημαϊκό Μιχάλη Τόμπρο.
Έλαβε δίπλωμα γλυπτικής καθώς και θεωρητικών και ιστορικών σπουδών από την Α.Σ.Κ.Τ. το 1960. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο [Polytechnic School of Fine Arts] για σύγχρονα υλικά και ιστορία της τέχνης.
Στον τομέα της εκπαίδευσης δίδαξε ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στην Ανωτέρα Σχολή Κ.Α.Τ.Ε.Ε. [νυν Τ.Ε.Ι.] και κατά διαστήματα ελεύθερο σχέδιο και πλαστική. Επίσης δίδαξε ιστορία της τέχνης σε ανώτερη και μέση εκπαίδευση.
Έργα της, ανδριάντες, αγάλματα και προτομές έχουν τοποθετηθεί στην Αθήνα, Πειραιά, Χίο, Οινούσσες, Κρήτη, Ευρυτανία, Ωρωπό, Παπάγου, Δήμο Κορυδαλλού, Χολαργό, Γλυφάδα κ.ά.
Έχει εκδώσει πέντε βιβλία και έχει πάρει τρία βραβεία: από την πόλη των Παρισίων, από την πόλη του Στρασβούργου και την πόλη των Αθηνών.
Ασχολείται ενεργά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Χίου, συλλέγοντας φωτογραφίες και χάρτες, βιβλία που αφορούν την Χίο και τις Οινούσσες, καταγράφοντας τη γλυπτική και τις παραδόσεις της Χίου μέσα στους αιώνες.
Στις Οινούσσες επίσης ίδρυσε το 1981 Πινακοθήκη Θαλασσογραφίας, με προσωπική της προσφορά 50 έργων.
Το 1955 ήταν η μόνη γυναίκα υποψήφια της έδρας γλυπτικής ως τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ημερομηνία Έκδοσης : 
1989
Αριθ. Σελίδων: 
95
Διαστάσεις Βιβλίου: 
24x17
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Μαλακό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1