Product

Του έρωτα και της ελευθερίας

Product

Του έρωτα και της ζωής

Του έρωτα και της εξορίας

Κωδικός:
68377
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η κραυγή της απόγνωσης του Λεονάρντο και της Μπέρτα Μαρία φτάνει ως εμάς σαν το τραγούδι ενός έρωτα που πεθαίνει, μιας εξορίας που απειλεί, μιας νοσταλγίας που σκοτώνει. Στα πενήντα του χρόνια, ο Λεονάρντο Εστέμπαν επιλέγει την εξορία. Ο υποδειγματικός υπάλληλος, ο αφοσιωμένος πολίτης, εγκαταλείπει την Κούβα χωρίς να γνωρίζει ακόμα ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ. Όταν το υπουργείο Εμπορίου τον στέλνει στη Γαλλία, ο Εστέμπαν αποχαιρετά τους φίλους του, το παρελθόν του και μια πατρίδα που έχει αρχίσει να κλονίζεται κάτω από το βάρος των "ξένων".

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η κραυγή της απόγνωσης του Λεονάρντο και της Μπέρτα Μαρία φτάνει ως εμάς σαν το τραγούδι ενός έρωτα που πεθαίνει, μιας εξορίας που απειλεί, μιας νοσταλγίας που σκοτώνει. Στα πενήντα του χρόνια, ο Λεονάρντο Εστέμπαν επιλέγει την εξορία. Ο υποδειγματικός υπάλληλος, ο αφοσιωμένος πολίτης, εγκαταλείπει την Κούβα χωρίς να γνωρίζει ακόμα ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ. Όταν το υπουργείο Εμπορίου τον στέλνει στη Γαλλία, ο Εστέμπαν αποχαιρετά τους φίλους του, το παρελθόν του και μια πατρίδα που έχει αρχίσει να κλονίζεται κάτω από το βάρος των "ξένων". Σε μια άγνωστη γη θα αναζητήσει την αγαπημένη μορφή ενός συγγενούς που τον ακολουθεί σαν σκιά χρόνια τώρα. Μοναδικός του δεσμός με το παρελθόν η Μπέρτα Μαρία. Η αισθησιακή ερωμένη του, ερωτευμένη πάνω απ' όλα με την Επανάσταση, τον ακολουθεί ύστερα από εντολή της κουβανέζικης υπηρεσίας πληροφοριών και προσπαθεί να τον πείσει να επιστρέψει. Για δυο εβδομάδες ο Λεονάρντο και η Μπέρτα τρέφονται από το πάθος τους, ξανασμίγουν ενώ χάνονται, διχάζονται ανάμεσα στον έρωτα και το καθήκον τους. Και τελικά, το μόνο που μένει είναι ένα πένθιμο τραγούδι, παλιό όσο κι ο κόσμος· το τραγούδι του Έρωτα και της Εξορίας...
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-397-417-Χ
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Eduardo Manet γεννημένος στην Κούβα, απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα το 1979. Άνθρωπος του θεάτρου και του κινηματογράφου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μυθιστοριογράφους στη Γαλλία, με πολλά βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό του. Το 1996 βραβεύθηκε με το βραβείο Interallie για το βιβλίο του "Κουβανέζικη ραψωδία" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-397-417-Χ
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο