Product

Το Ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής

Product

Το Ευαγγέλιο του Ιούδα

Το Ευαγγέλιο του Ιησού

Κωδικός:
128781
Manufacturer: 
Description: 

Τί είπε και τί έκανε στην πραγματικότητα ο Ιησούς; Ο James M. Robinson, πρωτοπόρος στη μελέτη βιβλικών και απόκρυφων κειμένων, διεισδύει στον πυρήνα της διδασκαλίας του Ιησού και παρουσιάζει την ανεπιτήδευτη αλήθεια σχετικά με τον άνθρωπο που περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια πιστοί αποκαλούν σωτήρα του κόσμου.

16,05 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τί είπε και τί έκανε στην πραγματικότητα ο Ιησούς; Ο James M. Robinson, πρωτοπόρος στη μελέτη βιβλικών και απόκρυφων κειμένων, διεισδύει στον πυρήνα της διδασκαλίας του Ιησού και παρουσιάζει την ανεπιτήδευτη αλήθεια σχετικά με τον άνθρωπο που περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια πιστοί αποκαλούν σωτήρα του κόσμου. «Ο James M. Robinson, του οποίου οι σπουδαίες έρευνες σχετικά με τον ιστορικό Ιησού, την Πηγή των Λογίων ("Q") και τους Κώδικες του Ναγκ Χαμαντί έχουν αλλάξει το τοπίο των πρωτοχριστιανικών μελετών, παρουσιάζει στο παρόν βιβλίο μια θαρραλέα και εντυπωσιακή περιγραφή του αυθεντικού μηνύματος του Ιησού από τη Ναζαρέτ, προτού τον ανεβάσουν στο βάθρο του Θεανθρώπου και αρχίσουν να διατυπώνουν δογματικούς ισχυρισμούς γύρω από το πρόσωπό του. Το Ευαγγέλιο του Ιησού είναι ένα βιβλίο σοφίας, διορατικότητας και πάθους, ένας φορέας των πραγματικά «καλών ειδήσεων» του Ιησού, και δεν θα αφήσει κανέναν αναγνώστη ασυγκίνητο και απροβλημάτιστο. Ο Robinson ελπίζει ότι το χαρμόσυνο μήνυμα του Ιησού θα αγγίξει τα μύχια της ψυχής μας· και έχει κάλλιστα τη δύναμη να το κάνει». (Marvin Meyer, συγγραφέας του βιβλίου "The Gnostic Gospels of Jesus") «Ως απόσταγμα μιας διακεκριμένης καριέρας που αφιερώθηκε στην αναζήτηση των πηγών του χριστιανισμού, το έργο του Robinson Το Ευαγγέλιο του Ιησού προβάλλει μια σύντομη και εύστοχη περιγραφή της πραγματικής διδασκαλίας του ιστορικού Ιησού. Ανασυνθέτοντας την "Q", την πηγή των λογίων απ' όπου φαίνεται ότι αντλούν το κοινό υλικό τους οι ευαγγελιστές των Ευαγγελίων του Ματθαίου και του Λουκά, ο Robinson δίνει με σύνεση και επίγνωση ένα συγκλονιστικό πορτρέτο του Ιησού». (Harold Attridge, κοσμήτορας του Yale Divinity School)
Subtitle: 
Αναζητώντας την αυθεντική διδασκαλία του ιστορικού Ναζωραίου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-536-329-1
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζέιμς Μ. Ρόμπινσον είναι ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχαιοτήτων και Χριστιανισμού, και καθηγητής στο Claremont Graduate University. Είναι συγγραφεύς του "Ευαγγελίου του Ιησού" και του "Τα σταυροδρόμια του Πρώιμου Χριστιανισμού: Μια νέα προσέγγιση του Ιστορικού Ιησού". Είναι διεθνούς κύρους και φήμης ερευνητής και μεταφραστής κοπτικών κειμένων, διάσημος για την πραγματεία του επί του "Ευαγγελίου Q" και εκδότης των Κωδίκων του Ναγκ Χαμαντί. Ήταν μόνιμος γραμματέας της Διεθνούς Διάσκεψης της Ουνέσκο για τους Κώδικες του Ναγκ Χαμαντί και ο επιμελητής του πολύτιμου τόμου "Η βιβλιοθήκη του Ναγκ Χαμαντί. Ζει στο Κλέρμοντ της Καλιφόρνιας.

Subtitle: 
Αναζητώντας την αυθεντική διδασκαλία του ιστορικού Ναζωραίου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-536-329-1
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο