Product

Το μαϊμουδάκι φάντασμα

Product

Το Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο της Σόφιας (1923-1947) όργανο του βουλγαρικού αναθεωρισμού

Το "Μακεδονικό"

Κωδικός:
131110
Manufacturer: 
Description: 

Το εθνικό ζήτημα και η ιστορική εξέλιξή του μέσα από ενημερωτικά έγγραφα του Υπουργείου των Εξωτερικών και τα πρακτικά επισήμων συνομιλιών για το συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και των γιουγκοσλάβων ομολόγων της.

Το κατασκεύασμα της γιουγκοσλαβικής "Μακεδονίας" "φιλοτεχνήθηκε" από τον Τίτο, το 1942 για συγκεκριμένο λόγο, με τη Διακήρυξη του JAYCEE, και με τη σύμφωνη γνώμη του Στάλιν.

4,77 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το εθνικό ζήτημα και η ιστορική εξέλιξή του μέσα από ενημερωτικά έγγραφα του Υπουργείου των Εξωτερικών και τα πρακτικά επισήμων συνομιλιών για το συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και των γιουγκοσλάβων ομολόγων της. Το κατασκεύασμα της γιουγκοσλαβικής "Μακεδονίας" "φιλοτεχνήθηκε" από τον Τίτο, το 1942 για συγκεκριμένο λόγο, με τη Διακήρυξη του JAYCEE, και με τη σύμφωνη γνώμη του Στάλιν. Η περιοχή των Βαλκανίων, που έχει αποκληθεί "η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης", μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ έχει αποτελέσει το "πειραματόζωο" για τη γεωγραφική διευθέτηση των διπλωματικών σχεδίων του αμερικανικού παράγοντα και των κατά καιρούς, μονίμων ή περιστασιακών, συνοδοιπόρων του. Στο παρελθόν, υπαρκτές ή ανύπαρκτες μειονότητες, στον Βαλκανικό χώρο, έχουν χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για εδαφικές διεκδικήσεις.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-438-066-4
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Εμμ. Σίμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου και της Νομικής Σχολής αφοσιώθηκε από πολύ νωρίς στη δημοσιογραφία, έτσι ώστε να βγει, τελικώς, κερδισμένο το Διπλωματικό Σώμα, το οποίο είχε επιλέξει για επαγγελματική σταδιοδρομία. Το πρώτο του ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Βραδυνή", όταν αυτός ήταν ηλικίας μόλις 16 ετών. Στη δημοσιογραφική του πορεία πέρασε από το οικονομικό και το πολιτικό ρεπορτάζ, και από το 1986 υπηρετεί τη δημοσιογραφία από διευθυντικές και επιτελικές θέσεις. Διετέλεσε διευθυντής της "Καθημερινής" και αρθρογράφος της "Εστίας". Σήμερα είναι εκδότης του "Ελεύθερου Τύπου", αφού προηγουμένως διετέλεσε διευθυντής του κυριακάτικου φύλλου της συγκεκριμένης εφημερίδος. Το βιβλίο "Κύριε Πρόεδρε, στη διάθεση σας..." είναι το πρώτο του.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-438-066-4
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο