Product

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι του Βιβλιοπόντικα

Product

Το χρονικό

Το Χριστόψωμο του εχθρού

Κωδικός:
136564
Manufacturer: 
Description: 

Τα πιο σκοτεινά Χριστούγεννα φωτίζονται λαμπρά από ένα ψωμί προσφοράς από το χέρι εχθρού. Ότι δόθηκε χωρίς ελπίδα ανταπόδοσης μετουσιώνεται στην καρδιά ενός παιδιού και γίνεται η σωτηρία της ζωής ενός ξένου στρατιώτη.

Κατοχή και πείνα στο Βόλο. Η πανιότα γίνεται Χριστόψωμο. Και ένα φτωχό λουστράκι σώζει τον εχθρό που κινδύνεψε για να το ευεργετήσει.

Ένα τρυφερό διήγημα βασισμένο σε μια αληθινή ιστορική μαρτυρία.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα πιο σκοτεινά Χριστούγεννα φωτίζονται λαμπρά από ένα ψωμί προσφοράς από το χέρι εχθρού. Ότι δόθηκε χωρίς ελπίδα ανταπόδοσης μετουσιώνεται στην καρδιά ενός παιδιού και γίνεται η σωτηρία της ζωής ενός ξένου στρατιώτη. Κατοχή και πείνα στο Βόλο. Η πανιότα γίνεται Χριστόψωμο. Και ένα φτωχό λουστράκι σώζει τον εχθρό που κινδύνεψε για να το ευεργετήσει. Ένα τρυφερό διήγημα βασισμένο σε μια αληθινή ιστορική μαρτυρία.
Subtitle: 
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-328-355-Χ
Book pages: 
70
Book Dimensions: 
15χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Στέλιος Πελασγός (Δρ) ξεκίνησε την αναβίωση της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην Ελλάδα. Σπούδασε και δημιούργησε στα τέσσερα μονοπάτια των παραδοσιακών παραμυθάδων και των σύγχρονων αφηγητών: τη λογοτεχνία / φιλολογία, την παιδαγωγική, το θέατρο και την ψυχολογία. Γνώρισε τους σύγχρονους παραμυθάδες στη Γαλλία. Εγκατέλειψε την Αθήνα αναζητώντας τη σιωπή και το σκοτάδι που κλωσούν τα παραμύθια. Στις μικρές ανθρώπινες κοινότητες και στη Φύση ξαναβρήκε τις ρίζες του. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις αφήγησης για ενήλικες ή παιδιά και διδάσκοντας την πανάρχαια τέχνη της προφορικής αφήγησης.

Subtitle: 
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-328-355-Χ
Book pages: 
70
Book Dimensions: 
15χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο