Product

Το άσμα της φάλαινας

Product

Το άσπρο αλεπουδάκι

Το άσπιλο του θανάτου

Κωδικός:
71285
Description: 

Οι σελίδες που ακολουθούν καλούν τον αναγνώστη σε εκ βαθέων αναστροφή με το θάνατο. Αποφεύγοντας να συστηματοποιήσουν το θέμα με βάση τις πληροφορίες που προέρχονται απ' την ιστορία της σκέψης, προτιμούν επιλεκτική αναστροφή με ζώσες καταστάσεις ώστε η «κατάδυση» να είναι όσο πιο καρποφόρα.

4,57 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι σελίδες που ακολουθούν καλούν τον αναγνώστη σε εκ βαθέων αναστροφή με το θάνατο. Αποφεύγοντας να συστηματοποιήσουν το θέμα με βάση τις πληροφορίες που προέρχονται απ' την ιστορία της σκέψης, προτιμούν επιλεκτική αναστροφή με ζώσες καταστάσεις ώστε η «κατάδυση» να είναι όσο πιο καρποφόρα. Η σπουδαιότητα του θέματος επιβάλλει γνήσια αναμέτρηση με ό,τι πιο γοητευτικό, με ό,τι πιο πολύτιμο, με ό,τι πιο ανεξαγόραστο κοσμεί το βίο και στέφει τη φιλόσοφο μέριμνα. Ήδη η θεματική απαιτεί μεταφυσικές καταδύσεις και αναδύσεις, «επίσκεψη» των Ορίων, γνησιότητα και σθένος. Ελπίζω πως οι θέσεις και τα εναύσματα αυτού του βιβλίου θα προσφέρουν στον αναγνώστη δυνατότητες περαιτέρω προσέγγισης του θανάτου, αυτού του τραγικού συμβαίνοντος της ζωής μας. Εμβάθυνση όμως στο είναι του θανάτου συνιστά ένσοφη παιδαγωγία, μελέτη της ζωής και μάλιστα των αιχμηρών και θεσπέσιου κάλλους ακρωρειών της. Σπουδή στο θάνατο, προσέγγιση της ζωής, ίχνευση του άσπιλου κάλλους επικαλούνται το δαιμόνιο της φιλόσοφης φύσης μας, αφυπνίζουν και προσφέρουν όντως αδαπάνητες αλήθειες. Οι αλήθειες της ζωής είναι οριακές, τραγικές, μα ένδοθεν θεωρούμενες κομίζουν στην αναζητούσα συνείδηση το πλήρωμα της άσπιλης ωραιότητας. Αυτό το συμβαίνον ψελλίζουμε με το νέο μας βιβλίο. (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Δοκίμιο
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-289-026-6
Book pages: 
113
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Μακρής γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το 1947. Διδάκτορας της φιλοσοφίας και συγγραφέας, αναστρέφεται δημιουργικά με τις μεγάλες εκδιπλώσεις του πνεύματος στις διαπολιτισμικές του εκφράσεις και προσπαθεί να ιχνεύσει τη φιλοσοφική σταθερά η οποία κορυφώνει τις πανανθρώπινες εκζητήσεις και στέφει το διιστορικό μόχθο των αναζητητών της σοφίας και μάλιστα χωρίς προκαταλήψεις και εξαπλουστευτικές θεωρήσεις. Η φιλοσοφική στρατεία του Νίκου Μακρή η οποία χαιρετίστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια, μακρά, επίμονη και έξω απ' το θόρυβο του εφήμερου, συνιστά εφημερία και εκφράζεται με πλήθος βιβλίων, μελετών, άρθρων, διαλέξεων και μαθημάτων υπό το αδιόρατο φως της philosophia perennis. Υπηρέτησε επί 30ετία στη Μέση Εκπαίδευση και δίδαξε κυρίως Φιλοσοφία και Λογοτεχνία. Επιπλέον, ο Ν. Μακρής, δίδαξε φιλοσοφία στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά, στη ΧΕΝ Αθηνών, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Απ' το 2003 μέχρι το 2008 υπηρέτησε στο Ελληνικό Τμήμα του Τρίτου Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελών. Επιπλέον, απ΄το 1999 είναι μόνιμος εισηγητής του Φιλοσοφικού Καφενείου.

Subtitle: 
Δοκίμιο
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-289-026-6
Book pages: 
113
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο