Product

Το ηλιοφέγγαρο

Product

Το ήμερο φίδι του θεού

Το ήμερο φίδι του Θεού

Κωδικός:
132795
Description: 

"Όταν αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο ήξερα ότι ο μόνος τρόπος να μοιραστώ αυτή τη μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία ήταν η αφήγηση. Πέρα από το γεγονός ότι ο επιστημονικός λόγος είναι πιο κατάλληλος για να επικοινωνήσεις ιδέες και όχι βιώματα, η ψυχοθεραπεία είναι αφ' εαυτού μια αφηγηματική διαδικασία."

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Όταν αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο ήξερα ότι ο μόνος τρόπος να μοιραστώ αυτή τη μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία ήταν η αφήγηση. Πέρα από το γεγονός ότι ο επιστημονικός λόγος είναι πιο κατάλληλος για να επικοινωνήσεις ιδέες και όχι βιώματα, η ψυχοθεραπεία είναι αφ' εαυτού μια αφηγηματική διαδικασία." Την αφηγηματική διαδικασία ακολούθησε η Χάρις Κατάκη, ιδρύτρια και διευθύντρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, με μακρόχρονη και αναγνωρισμένη εμπειρία στην ψυχοθεραπεία, προκειμένου να μετατρέψει σύνθετα θέματα προσωπικών και οικογενειακών σχέσεων σε περιεχόμενο απολαυστικών ιστοριών. Το "Ήμερο φίδι του Θεού" είναι ένα συναρπαστικό αφήγημα με ιστορίες ψυχοθεραπείας, καταστάλαγμα της πολυετούς εμπειρίας της συγγραφέως, μέσα από τις σελίδες του οποίου ο αναγνώστης ταυτίζεται αναπόφευκτα με τις έντονες περιγραφές της προσωπικής ζωής θεραπευτών και θεραπευόμενων. Η Χάρις Κατάκη, χρησιμοποιώντας τη συνθετική συστημική θεραπευτική της προσέγγιση, διαπλέκει, μέσα από καθημερινές οικογενειακές ιστορίες, την προσωπική ζωή με την ψυχολογική ανάλυση. Από το αφήγημα, με εύστοχους θεραπευτικούς χειρισμούς, αναδύονται λύσεις στα αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Οι αναγνώστες συνειδητοποιούν πως μπορούν να αλλάξουν το δέρμα τους και να ανανεώσουν τις ζωές τους, όπως το ήμερο φίδι. Επιπλέον, η συγγραφέας συνδέει την αρχαιοελληνική αντίληψη για τη θεραπευτική διαδικασία με τη σύγχρονη συστημική προσέγγιση. Τα δύο πρώτα μέρη του βιβλίου, "Ο μίτος της Αριάδνης" και "Στο λαβύρινθο", έχουν πολλές αντιστοιχίες με την αρχαία ελληνική δραματουργία και σχετίζονται με τις έννοιες της μέθεξης και της κάθαρσης. Στο τρίτο μέρος "Η φωτεινή θύρα", ο αναγνώστης ακολουθεί τους πρωταγωνιστές στην κάθοδό τους στο φρέαρ της Εκάτης, δηλαδή στον εσωτερικό κόσμο του θεραπευόμενου, στην επώδυνη αλλά λυτρωτική αναζήτηση του εαυτού. Το βιβλίο έχει στόχο, κατά την ομολογία της συγγραφέως, να μεταφέρει το μήνυμα ότι όλα τα διλήμματα, όλες οι διχογνωμίες, όλες οι αντιφατικές αντιλήψεις που μας διχάζουν μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν όταν είμαστε ανοιχτοί να χτίσουμε γέφυρες, ανάμεσα σε εσωτερικούς, διαπροσωπικούς και επιστημολογικούς διχασμούς.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-19-0254-6
Book pages: 
438
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Χάρις Κατάκη γεννήθηκε στην Καβάλα, σπούδασε Ψυχολογία στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικεύτηκε στην Ψυχοθεραπεία, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, και πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1975. Το 1983 ίδρυσε το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, το οποίο διευθύνει έκτοτε. Ασχολείται με την Κλινική Ψυχολογία, την εκπαίδευση ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας, την έρευνα και τις σχετικές εκδόσεις. Το πλούσιο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει σειρά δημοσιευμάτων σε έγκυρα διεθνή περιοδικά. Το 1974 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο ("Οι Τρεις Ταυτότητες της Ελληνικής Οικογένειας"), που έχει κάνει μέχρι τώρα εννιά εκδόσεις. Η ερευνητική της εργασία αφορά κυρίως την ανάπτυξη εννοιών και αρχών που διέπουν τα ανθρώπινα συστήματα. Τα τελευταία χρόνια η έρευνά της εστιάστηκε στην πρωτοποριακή προσπάθεια της εννοιολογικής τεκμηρίωσης ενός συνθετικού μοντέλου θεραπείας. Είναι στέλεχος πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων θεραπευτών και ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας με διεθνή αναγνώριση. Έχει ιδρύσει και διευθύνει την γνωστή και επιτυχημένη σειρά "Ανθρώπινα Συστήματα" στην οποία έχουν ενταχθεί πάνω από 30 βιβλία που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε κοινωνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον άνθρωπο. Στην σειρά έχουν επίσης ενταχθεί και αρκετά παιδικά βιβλία βασισμένα στον συστημικό τρόπο σκέψης.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-19-0254-6
Book pages: 
438
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο