Product

Το αίνιγμα του δώρου

Product

Το αίνιγμα του Ιησού της Γαλιλαίας

Το αίνιγμα του Ιησού της Γαλιλαίας

Κωδικός:
120113
Manufacturer: 
Description: 

Ποιος ήταν τελικά ο Ιησούς; Αιώνες τώρα το βασανιστικό ερώτημα επανέρχεται επιζητώντας πειστική απάντηση. Ολοένα και πληθαίνουν οι ανά τον κόσμο αναζητητές της αλήθειας γι' αυτό το θρυλικό πρόσωπο, που όσο κανένα άλλο άφησε το στίγμα του στην ιστορία της ανθρωπότητας.

22,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ποιος ήταν τελικά ο Ιησούς; Αιώνες τώρα το βασανιστικό ερώτημα επανέρχεται επιζητώντας πειστική απάντηση. Ολοένα και πληθαίνουν οι ανά τον κόσμο αναζητητές της αλήθειας γι' αυτό το θρυλικό πρόσωπο, που όσο κανένα άλλο άφησε το στίγμα του στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στην Ελλάδα, ήδη το 1980, ο Νίκος Κόκκινος, νεαρός και ενθουσιώδης ερευνητής τότε, φτασμένος ακαδημαϊκός σήμερα, έκανε μεγάλη αίσθηση με το έργο του, "Το Αίνιγμα του Ιησού της Γαλιλαίας", προσπαθώντας να δώσει τις δικές του απαντήσεις στο ερώτημα. Οι τρεις ανατυπώσεις του βιβλίου εξαντλήθηκαν γρήγορα. Η προσέγγιση εκ μέρους του συγγραφέα ήταν πρωτοφανής για τα μέχρι τότε δεδομένα με εξαίρεση ίσως την ανάλογη προσπάθεια του μεγάλου ιστορικού Γιάννη Κορδάτου. Πού και πότε γεννήθηκε ο Ιησούς; Ποιος παντρεύτηκε στο Γάμο της Κανά; Ήταν ξυλουργός ή γόνος βασιλικής οικογένειας; Ποιος ήταν ο ρόλος του Ιωάννη Βαπτιστή, των μαθητών, των αρχιερέων, των Ηρώδειων, του Πιλάτου; Γιατί σταυρώθηκε ο Ιησούς; Πού βρίσκεται ο "τάφος" του; Πέθανε πράγματι πάνω στο σταυρό; Ο συγγραφέας, μετά από εξαντλητική έρευνα χριστιανικών και μη πηγών, μας δίνει ανάγλυφα την εποχή που έζησε ο Ιησούς, τη στάση του και το ρόλο που διαδραμάτισε, ανατρέποντας ριζικά την εικόνα που έχουμε γι' αυτόν. Το "Αίνιγμα τον Ιησού της Γαλιλαίας" επανεκδίδεται με νέα και εκτενή εισαγωγή του συγγραφέα, φρέσκο όσο ποτέ στις ιδέες του, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τριάντα χρόνια πριν από τον "Κώδικα Ντα Βίντσι", τα "ιερά δισκοπότηρα" και τους "Ιούδες" ένας νεαρός ερευνητής είχε τοποθετήσει σε ανθρώπινο πλαίσιο τον Ιησού, εξετάζοντας την ιστορικότητα του και απομυθοποιώντας δόγματα και στεγανά.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-521-191-2
Book pages: 
395
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Κόκκινος γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Είναι πτυχιούχος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Λονδίνου και υπήρξε ανώτερος Μελετητής Dorothea Grey, στην Οξφόρδη. Συνέχισε το ερευνητικό του έργο ως υφηγητής στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου. Έχει συγγράψει τα: "Το αίνιγμα του Ιησού της Γαλιλαίας" (1980), "Antonia Augusta" (1992), "The Herodian Dynasty" (1998), "Αιώνες σκότους",(2006) κ.ά.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-521-191-2
Book pages: 
395
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο