Product

Το αριστερό χέρι του σκοταδιού

Product

Το αριστούργημα

Το αριστερό χέρι του σκότους

Κωδικός:
131846
Description: 

Σ’ ένα μακρινό και άφατο μέλλον, σ’ έναν πλανήτη απόμακρο από τους μητροπολιτικούς κόσμους του ανθρώπινου είδους (δηλαδή, εδώ και σήμερα!), ένα εξελικτικό παρακλάδι της φυλής μας έχει ακολουθήσει τους δικούς του δρόμους. Κι εκεί, στο μοιραίο σταυροδρόμι της συνάντησης, ενώ ο αδελφός κόσμος φαίνεται να λαμβάνει με το ένα χέρι την τεχνολογική πρόοδο που του προσφέρει η επιστημονικά προηγμένη ανθρωπότητα, στην πραγματικότητα καταλήγει να προσφέρει με τη σειρά του, στο σύνολο της Οικουμένης, μια διαφορετική αλλά απτή αντίληψη της ολότητας και του συγκερασμού των αντιθέτων.

19,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σ’ ένα μακρινό και άφατο μέλλον, σ’ έναν πλανήτη απόμακρο από τους μητροπολιτικούς κόσμους του ανθρώπινου είδους (δηλαδή, εδώ και σήμερα!), ένα εξελικτικό παρακλάδι της φυλής μας έχει ακολουθήσει τους δικούς του δρόμους. Κι εκεί, στο μοιραίο σταυροδρόμι της συνάντησης, ενώ ο αδελφός κόσμος φαίνεται να λαμβάνει με το ένα χέρι την τεχνολογική πρόοδο που του προσφέρει η επιστημονικά προηγμένη ανθρωπότητα, στην πραγματικότητα καταλήγει να προσφέρει με τη σειρά του, στο σύνολο της Οικουμένης, μια διαφορετική αλλά απτή αντίληψη της ολότητας και του συγκερασμού των αντιθέτων. Πολυβραβευμένο διεθνώς διήγημα Ε.Φ. πάνω σ’ ένα από τα ισχυρότερα ταμπού της ανθρώπινης φύσης: εκείνη του άλλου μας μισού, της κρυμμένης ετεροπολικής όψης της υπόστασής μας. Ατμοσφαιρικό και πολυεπίπεδο, με διάχυτη τη μαγική σκέψη.
Publications Date: 
2007
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν, γεννημένη στα 1929 στις ΗΠΑ, υπήρξε μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες των αμερικανικών γραμμάτων. Συγγραφέας πολυδιάστατη, ποιήτρια, δοκιμιογράφος, έγινε γνωστή κυρίως για το έργο της στη λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας. Η ματιά της οξύτατα διεισδυτική, προοδευτική, οι αντιλήψεις της ριζοσπαστικές. Διαθέτοντας παιδεία και βαθιά καλλιέργεια, έφερε την κοινωνική ανάλυση στον πυρήνα του έργου της όσο κανείς άλλος Αμερικανός συγγραφέας. Τιμήθηκε με όλα σχεδόν τα μεγάλα βραβεία του χώρου: Πέντε βραβεία "Hugo", 4 βραβεία "Nebula", βραβεία "Locus", "Jupiter", "James Tiptree JR", "Pushshc Art Prize", "Pen/Malumud Award", "National Book Award", "International Fantasy Award". Το 2003 τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη διάκριση του χώρου της ε.φ.:Grand Master από την SFWA (την Ένωση Αμερικανών Συγγραφέων Ε.Φ.).
Έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου 2018.

Publications Date: 
2007
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο