Product

Το άρρωστο και κακοποιημένο παιδί στη λογοτεχνία (1922-1988)

Product

Το αρτοποιείο

Το αρτηριακό δένδρο

Κωδικός:
108350
Description: 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά παρουσιάζω αυτό το εγχειρίδιο που απευθύνεται κυρίως στον φοιτητή της Ιατρικής και Οδοντιατρικής, αλλά και σε όποιον επιθυµεί να µελετήσει και να αποµνηµονεύσει τις αρτηρίες του ανθρώπινου σώµατος που αποτελούν "Το αρτηριακό δένδρο"
Η µονογραφία αυτή δεν αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύγγραµµα του κυκλοφορικού συστήµατος, αλλά ένα λεπτοµερή σχηµατικό άτλαντα και παράλληλα ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, που δίνει τη δυνατότητα για επαναλήψεις και έλεγχο των αποκτηθέντων γνώσεων.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά παρουσιάζω αυτό το εγχειρίδιο που απευθύνεται κυρίως στον φοιτητή της Ιατρικής και Οδοντιατρικής, αλλά και σε όποιον επιθυµεί να µελετήσει και να αποµνηµονεύσει τις αρτηρίες του ανθρώπινου σώµατος που αποτελούν "Το αρτηριακό δένδρο" Η µονογραφία αυτή δεν αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύγγραµµα του κυκλοφορικού συστήµατος, αλλά ένα λεπτοµερή σχηµατικό άτλαντα και παράλληλα ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, που δίνει τη δυνατότητα για επαναλήψεις και έλεγχο των αποκτηθέντων γνώσεων. Για να είναι κάποιος γνώστης των αρτηριών του ανθρωπίνου σώµατος θα πρέπει να γνωρίζει ότι όλες οι αρτηρίες αποτελούν "κλαδιά" ενός δένδρου που κορµός του είναι η αορτή. Στη συνέχεια πρέπει να µάθει: 1. Το όνοµα, τα συνώνυµα και τα επώνυµα µιας αρτηρίας, 2. τα όρια της αρτηρίας, 3. ποιας αρτηρίας αποτελεί συνέχεια και σε ποια αρτηρία µεταπίπτει, 4. τις µοίρες της αρτηρίας, 5. τους κλάδους κάθε µοίρας της αρτηρίας, 6. τις περιοχές αιµάτωσης των κλάδων της και, τέλος, 7. τις σχέσεις της αρτηρίας και των κλάδων της µε τα παρακείµενα ανατοµικά στοιχεία. Το εγχειρίδιο αυτό καλύπτει τα πέντε πρώτα από τα παραπάνω στάδια εκµάθησης, αποτελώντας έτσι ένα χρήσιµο εργαλείο για τον φοιτητή. Στην αρχή υπάρχουν συγκεντρωµένα τα όρια των µεγαλύτερων αρτηριών και στο τέλος αναγράφονται συγκεντρωµένες οι αρτηρίες που έχουν ίδιο το κύριο ή το δευτερεύον όνοµα, κάτι που χρησιµεύει για την επανάληψη, καθώς επίσης και συγκεντρωµένες όλες τις αρτηρίες που συνιστούν "Το αρτηριακό δένδρο". Το εγχειρίδιο συνοδεύεται από µία αφίσα του αρτηριακού δένδρου, σχεδόν σε φυσικό µέγεθος του ανθρώπινου σώµατος που µέσω αυτής µπορεί κάποιος να έχει ολοκληρωµένη άποψη για όλο "Το αρτηριακό δένδρο". Πρέπει να αναφέρω ότι ορισµένα από τα σχήµατα δεν ανταποκρίνονται στη φυσική πορεία µιας αρτηρίας και ότι δεν αναπαριστάνονται σε σχέση µε τα παρακείµενα ανατοµικά στοιχεία ή το σκελετό του σώµατος. Τα σχήµατα έχουν αποδοθεί µε τέτοιο τρόπο, ώστε να περιλαµβάνουν όλους τους κλάδους µιας αρτηρίας και να έχει τη δυνατότητα ο φοιτητής να τους αναπαράγει εύκολα και γρήγορα µε σκοπό να τους αποµνηµονεύσει. [...] (από το σημείωμα του συγγραφέα)
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-399-418-9
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Επίκουρος Καθηγητής Ανατομικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-399-418-9
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο