Product

Το αρχαίο ελληνικό δράμα ως παράσταση

Product

Το αρχαίο ελληνικό θέατρο στην παιδεία του σήμερα

Το αρχαίο ελληνικό θέατρο επί σκηνής

Κωδικός:
116356
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και σημαντική επιτομή με πληροφορίες για τις συνθήκες παράστασης του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, παρουσιάσεις όλων των σωζόμενων έργων των δραματουργών της εποχής (πλοκή, πρόσωπα και θεατρικά χαρακτηριστικά), σχόλια μεταγενέστερων κριτικών (όπως του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη) και ένα εντελώς καινούριο κομμάτι με τις σκηνικές αναβιώσεις του αρχαίου δράματος στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μέχρι και τη δεκαετία του 1980.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και σημαντική επιτομή με πληροφορίες για τις συνθήκες παράστασης του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, παρουσιάσεις όλων των σωζόμενων έργων των δραματουργών της εποχής (πλοκή, πρόσωπα και θεατρικά χαρακτηριστικά), σχόλια μεταγενέστερων κριτικών (όπως του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη) και ένα εντελώς καινούριο κομμάτι με τις σκηνικές αναβιώσεις του αρχαίου δράματος στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Ουσιαστικά «παντρεύει» τη θεωρία και την πράξη, τονίζοντας τη σκηνική δράση που ενυπάρχει στα δραματικά κείμενα της αρχαιότητας. Εξετάζει και προσεγγίζει τις τραγωδίες και τις κωμωδίες με τρόπο που τελικά αναδεικνύει το αρχαίο ελληνικό θέατρο επί σκηνής, εικόνα η οποία συμπληρώνεται με την παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου δράματος από γνωστούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες στη νεότερη εποχή. Η αμεσότητα του λόγου του Walton, σε συνδυασμό με τα κατατοπιστικά παραρτήματα και την πλούσια βιβλιογραφία, καθιστούν το βιβλίο ένα πραγματικά χρήσιμο εγχειρίδιο για το πάντοτε ενδιαφέρον θέατρο της αρχαιότητας.
Subtitle: 
Εγχειρίδιο για τις παραστάσεις του αρχαίου δράματος στην κλασική εποχή και στους νεότερους χρόνους
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-442-812-8
Book pages: 
629
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννημένος στην Αγγλία, ο J. Michael Walton απέκτησε δύο μεταπτυχιακά (Κλασικές Σπουδές Πανεπιστήμιο του St. Andrews και Δράμα Πανεπιστήμιο του Bristol). Εργάστηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο επαγγελματικό θέατρο. Το 1965 έγινε μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Hull, όπου τώρα κατέχει την έδρα της Ιστορίας Θεάτρου. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο υπήρξε ιδρυτής του Κέντρου Μετάφρασης Παραστάσεων. Από το 1972 έως το 1973 υπήρξε επισκέπτης καθηγητής Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Denver. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων για το θέατρο της κλασικής Ελλάδας, όπως τα "Greek Theatre Practice" (Greenwood Press, 1980) και "The Greek Sense of Theatre: Tragedy Reviewed", και έχει επιμεληθεί τον τόμο "Craig on Theatre". Επιπλέον, έχει επιμεληθεί ή και μεταφράσει ολόκληρη τη σειρά σωζόμενου ελληνικού δράματος σε δεκατρείς τόμους για τις εκδόσεις Methuen, όπως επίσης τέσσερις τόμους ελληνικών και λατινικών μεταφράσεων. Το 2002 εξέδωσε με τη M. McDonald το "Αmid Our Troubles: Irish Versions of Greek Tragedy". Έχει γράψει θεατρικά έργα και έχει κάνει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για το ελληνικό δράμα. Έχει σκηνοθετήσει έργα των Shakespeare, Sheridan, Chekhov, Giraudoux, Frisch, Durrenmatt, Williams κ.ά. Είναι μέλος του Σωματείου Σκηνοθετών της Μεγάλης Βρετανίας και διευθυντής του Rose Bruford College of Speech and Drama. Τέλος, έχει δώσει πολλές διαλέξεις στην Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.

Subtitle: 
Εγχειρίδιο για τις παραστάσεις του αρχαίου δράματος στην κλασική εποχή και στους νεότερους χρόνους
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-442-812-8
Book pages: 
629
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο