Product

Το αρχείο οικογενείας Κώττα

Product

Το αρχείο της Πάπισσας Ιωάννας του Εμμ. Ροΐδη

Το αρχείο της βιομηχανίας "Κλωστήριον και υφαντήριον Ε. Λαδόπουλου υιών εν Σύρω"

Κωδικός:
85020
Description: 

Το αρχείο εντοπίστηκε το 1987 σε αποθήκες της οδού Γ. Σουρή στην Ερμούπολη, που ανήκαν κάποτε στην οικογένεια Λαδόπουλου. Κατά την επισκευή τους πρόβαλε, ανακατωμένο με μπάζα, το υλικό. Ένα σημαντικό τμήμα του αρχείου πετάχθηκε στο σκουπιδότοπο της πόλης, απ' όπου το περισυνέλεξε ιδιώτης και το οικειοποιήθηκε. Δεν κατέστη δυνατό, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, να περιληφθεί στην παρούσα έκδοση και το τμήμα αυτό του αρχείου. Παρουσιάζεται επομένως μόνο το αρχειακό υλικό που πρόλαβαν να παραλάβουν τα ΓΑΚ, Αρχεία Νομού Κυκλάδων.

5,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το αρχείο εντοπίστηκε το 1987 σε αποθήκες της οδού Γ. Σουρή στην Ερμούπολη, που ανήκαν κάποτε στην οικογένεια Λαδόπουλου. Κατά την επισκευή τους πρόβαλε, ανακατωμένο με μπάζα, το υλικό. Ένα σημαντικό τμήμα του αρχείου πετάχθηκε στο σκουπιδότοπο της πόλης, απ' όπου το περισυνέλεξε ιδιώτης και το οικειοποιήθηκε. Δεν κατέστη δυνατό, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, να περιληφθεί στην παρούσα έκδοση και το τμήμα αυτό του αρχείου. Παρουσιάζεται επομένως μόνο το αρχειακό υλικό που πρόλαβαν να παραλάβουν τα ΓΑΚ, Αρχεία Νομού Κυκλάδων. Παρά τα κενά τους, τα διασωθέντα έγγραφα και κατάστιχα αποτελούν τη σπουδαιότερη αρχειακή μονάδα για τη βιομηχανία της Ερμούπολης που απόκειται στο παραπάνω αρχείο. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7089-13-8
Book pages: 
93
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βασιλική Θεοδώρου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται στο πεδίο της κοινωνικής ιστορίας και της ιστορίας της παιδικής ηλικίας. Έχει επιμεληθεί τους συλλογικούς τόμους: "Το παιδί στη νεοελληνική κοινωνία (19ος-20ός αιώνας). Αξίες, αναπαραστάσεις και αποτυπώσεις", ΕΛΙΑ-Δ.Π.Θ., Αθήνα 1999, και "Πιάσε με αν μπορείς..." Η παιδική ηλικία και οι αναπαραστάσεις της στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο", εκδ. Αιγόκερως, Αθήνα 2006.

Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7089-13-8
Book pages: 
93
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο