Product

Το βασικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας

Product

Το βασίλειό μου για ένα βιβλίο

Το βασίλειό μου για ένα βιβλίο

Κωδικός:
148941
Manufacturer: 
Description: 

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Άλαν Μπένετ σε αυτή τη νουβέλα του που δημιούργησε πολύ μεγάλη αίσθηση παρουσιάζει τη Βασίλισσα της Αγγλίας να έρχεται σε επαφή, μέσα από ένα άτομο του υπηρετικού της προσωπικού, με τον κόσμο των βιβλίων. Αρχικά πρόκειται για ελαφρά αναγνώσματα αλλά με τον καιρό προμηθεύεται κλασικά έργα και αποφασίζει να διαβάσει όλα όσα είχε παραλείψει. Η διαδικασία της ανάγνωσης την αποσπά από τον διακοσμητικό της ρόλο και ανακαλύπτει πως μέσα από τη λογοτεχνία μπορεί να μάθει και να ζήσει πολλές ζωές.

14,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Άλαν Μπένετ σε αυτή τη νουβέλα του που δημιούργησε πολύ μεγάλη αίσθηση παρουσιάζει τη Βασίλισσα της Αγγλίας να έρχεται σε επαφή, μέσα από ένα άτομο του υπηρετικού της προσωπικού, με τον κόσμο των βιβλίων. Αρχικά πρόκειται για ελαφρά αναγνώσματα αλλά με τον καιρό προμηθεύεται κλασικά έργα και αποφασίζει να διαβάσει όλα όσα είχε παραλείψει. Η διαδικασία της ανάγνωσης την αποσπά από τον διακοσμητικό της ρόλο και ανακαλύπτει πως μέσα από τη λογοτεχνία μπορεί να μάθει και να ζήσει πολλές ζωές. Τόσο μεγάλη είναι η απόλαυση που αντλεί από την ανάγνωση, που αρχίζει να βαριέται τα καθήκοντά της και προτιμά να κλείνεται στο δωμάτιό της με ένα βιβλίο. Στη Μ. Βρετανία το βιβλίο πούλησε περισσότερα από 200.000 αντίτυπα, στις ΗΠΑ 60.000, στην Ιταλία 70.000, στη Γερμανία ξεπέρασε τα 100.000 αντίτυπα. Μεταφράζεται σε 24 γλώσσες ενώ παντού η υποδοχή της κριτικής είναι αποθεωτική.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-455-702-5
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
16χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Άλαν Μπένετ, ένας από τους δημοφιλέστερους βρετανούς δημιουργούς, είναι γνωστός για τα κινηματογραφικά του σενάρια και τα θεατρικά του έργα. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες. Το 1994 διασκεύασε το δημοφιλές θεατρικό του "The Madness of George III" (Η τρέλα του βασιλιά Γεώργιου του Γ΄) για τον κινηματογράφο. Η ταινία προτάθηκε για τέσσερα Όσκαρ και κέρδισε εκείνο της Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. Έχει τιμηθεί με Tony Καλύτερου Θεατρικού Έργου το 2004 για το έργο του "The History Boys", ενώ το 2005 έλαβε τον τίτλο του Συγγραφέα της Χρονιάς από το "Reader΄s Digest".

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-455-702-5
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
16χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο