Product

Το βιβλίο του Ζεν

Product

Το βιβλίο του Ηρακλείδη και η καταδίκη του Νεστορίου

Το βιβλίο του ηγεμόνα Σιάνγκ

Κωδικός:
78389
Αuthor: 
Description: 

Ο ηγεμόνας Σιανγκ χρησιμοποίησε τη δύναμη αντί για το δίκαιο, τη βία αντί για την αρετή. Ενίσχυσε τον ποινικό κώδικα, τρόμος και βασανιστήρια έγιναν τρέχουσες πρακτικές. Οι κάτοικοι του βασιλείου των Τσιν μισούσαν τόσο πολύ αυτόν και τους άδικους νόμους του, που τον θεωρούσαν προσωπικό τους εχθρό. Την ημέρα που ο δούκας προστάτης του πέθανε, ολόκληρη η χώρα ξεσηκώθηκε να τον εκτελέσει. Δε βρήκε πουθενά να καταφύγει και σηκώνοντας τα μάτια προς τον ουρανό αναστέναξε και είπε: Αλίμονο! ποιος θα περίμενε πως ένας δημόσιος άνδρας θα έφτανε σε αυτήν την κατάντια!

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο ηγεμόνας Σιανγκ χρησιμοποίησε τη δύναμη αντί για το δίκαιο, τη βία αντί για την αρετή. Ενίσχυσε τον ποινικό κώδικα, τρόμος και βασανιστήρια έγιναν τρέχουσες πρακτικές. Οι κάτοικοι του βασιλείου των Τσιν μισούσαν τόσο πολύ αυτόν και τους άδικους νόμους του, που τον θεωρούσαν προσωπικό τους εχθρό. Την ημέρα που ο δούκας προστάτης του πέθανε, ολόκληρη η χώρα ξεσηκώθηκε να τον εκτελέσει. Δε βρήκε πουθενά να καταφύγει και σηκώνοντας τα μάτια προς τον ουρανό αναστέναξε και είπε: Αλίμονο! ποιος θα περίμενε πως ένας δημόσιος άνδρας θα έφτανε σε αυτήν την κατάντια! Πέθανε διαμελισμένος, η οικογένειά του ξεκληρίστηκε και όλος ο κόσμος ζητωκραύγαζε. Και δεν μπορούμε καν να πούμε ότι τον σκότωσαν. Αυτός ο ίδιος κατασκεύασε τα σύνεργα του δικού του θανάτου. Κίνα 81 π.Χ. "Άλας και Σίδηρος" εκδ. Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος, 1999
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-208-696-3
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Πρωθυπουργός της ηγεμονίας των Τσιν κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. και κατεξοχήν εκπρόσωπος της σχολής των Νομοκρατών. Εκτελέστηκε το 338 π.Χ.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-208-696-3
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο