Product

Το δημοψήφισμα

Product

Το δημοψήφισμα ως θεσμός και ως πολιτική πράξη

Το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 και η λύση του Κυπριακού

Κωδικός:
104962
Description: 

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με αφορμή το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, που εκτιμάται ως ένα από τα πιο σημαντικά πολιτικά γεγονότα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. Όσα θέματα αναφέρονται που ανάγονται σε περιόδους πριν και μετά το δημοψήφισμα αποσκοπούν στο να καταδείξουν τη σημασία του.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με αφορμή το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, που εκτιμάται ως ένα από τα πιο σημαντικά πολιτικά γεγονότα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. Όσα θέματα αναφέρονται που ανάγονται σε περιόδους πριν και μετά το δημοψήφισμα αποσκοπούν στο να καταδείξουν τη σημασία του. Το ιδιαίτερο σημείο που θέλει να τονίσει το βιβλίο είναι ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά το αποκορύφωμα ιστορικών εξελίξεων και συντονισμένων διπλωματικών διεργασιών που όριζαν μιαν ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού. Μια κατάλληλη στιγμή, μέσα σε ένα ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με ημερομηνία λήξης... ... Η απόρριψη της λύσης από μέρους των Ελληνοκυπρίων μετέβαλε τα αισθήματα της διεθνούς κοινής γνώμης και απομάκρυνε το ενδιαφέρον των διεθνών οργανισμών από την Κύπρο. Από την επομένη της 24ης Απριλίου, ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν άλλες προτεραιότητες και άλλα προβλήματα για να ασχοληθούν. Καταβάλλεται έκτοτε μια σαφής προσπάθεια υποβάθμισης της σημασίας του δημοψηφίσματος. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι το δημοψήφισμα ανήκει πια στο παρελθόν και δεν πρέπει να μας απασχολεί. Ανεξάρτητα όμως από το τι πιστεύουν οι κύκλοι αυτοί, το δημοψήφισμα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού για οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη στο Κυπριακό.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-02-1944-3
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τάκης Χατζηδημητρίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1934. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επαρχιακός Γραμματέας της Παγκύπριας Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΠΕΟΝ) το 1952 γ.γ. της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων Πανεπιστημίου Αθηνών (ΔΕΣΠΑ), το 1955 -57 μέλος της εκδοτικής ομάδας των Κυπριακών Χρονικών 1960-1972. Γ.γ. της Επιτροπής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. 1967-1974. Ιδρυτικό μέλος του Σ.Κ. ΕΔΕΚ, βουλευτής, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, πρόεδρος της υποεπιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-02-1944-3
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο