Product

Το δοκίμιο ως είδος

Product

Το δόλωμα του Σατανά

Το δολλάριο και το όπλο

Κωδικός:
59209
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Σ' αυτά τα αφηγήματα σκιαγραφείται με αδρομέρεια, που την προσπορίζει η γνώση της αλήθειας και η αγανάχτηση, ό,τι συμβαίνει κάτω από τη λαμπρή επιφάνεια μιας πλανερής πραγματικότητας: το κυνήγημα του αλλόφυλου, η σαθρή αξία του χρυσαφιού, το αδικαιολόγητο φονικό και η κυνικότητα της ομολογίας του, η γελοιότητα των μεγάλων αμυντικών έργων που προκαλείται από τη θρασύτητα της αντίπαλης γελοιότητας, που όμως δε λαμβάνεται υπόψη από τον αντίπαλο η βεβαιότητα της απειλής της κακίας της, η θυσία του επιστήμονα που είναι αδιανόητη από το κατεστημένο του αφανισμού της Γης, η δυσωδία πίσω από τ

8,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σ' αυτά τα αφηγήματα σκιαγραφείται με αδρομέρεια, που την προσπορίζει η γνώση της αλήθειας και η αγανάχτηση, ό,τι συμβαίνει κάτω από τη λαμπρή επιφάνεια μιας πλανερής πραγματικότητας: το κυνήγημα του αλλόφυλου, η σαθρή αξία του χρυσαφιού, το αδικαιολόγητο φονικό και η κυνικότητα της ομολογίας του, η γελοιότητα των μεγάλων αμυντικών έργων που προκαλείται από τη θρασύτητα της αντίπαλης γελοιότητας, που όμως δε λαμβάνεται υπόψη από τον αντίπαλο η βεβαιότητα της απειλής της κακίας της, η θυσία του επιστήμονα που είναι αδιανόητη από το κατεστημένο του αφανισμού της Γης, η δυσωδία πίσω από τους δήθεν ηρωισμούς, η ανατριχιαστική άποψη για την ανταπόδοση της ευεργεσίας με την εξολόθρευση ενός λεωφορείου γεμάτο αθώους αμάχους στον "πόλεμο" της Γιουγκοσλαβίας, το αλυσόδεμα ενός ολόκληρου κόσμου από τις ανάγκες που του γεννάνε οι μοντέρνοι καιροί αλλά και το ξεβράκωμα του "εκπολιτισμένου" ανθρώπου με το πισωγύρισμά του στην εποχή της ανθρωποφαγίας, η γέννηση της "τρομοκρατίας" από την επιμονή ορισμένων να μην ενδώσουν στο ξεπούλημα της Φύσης και της Ανθρωπιάς, το λάθος μιας Επανάστασης να θέλει να ξεριζώσει από ηρωικούς μαχητές της τη δική τους άποψη για την ηθική της ζωής. Και τα δέκα αφηγήματα, συνδεδεμένα μεταξύ τους με τον ιστό του θάρρους να βρεθεί και να ειπωθεί η αλήθεια, είναι ισάριθμες δυνατές γροθιές στο στομάχι του παραμυθιασμένου με την "επίσημη", επιφανειακή, άποψη για το νόημα των όσων συμβαίνουν στον κόσμο είναι κανονιές από το πυροβόλο της γνώσης, χωρίς επικάλυψη από σιγαστήρες προκατασκευασμένων θέσεων και απόψεων.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-219-109-0
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σλόμο Κάλο είναι εβραϊκής καταγωγής που γεννήθηκε το 1928 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Από τα δώδεκα χρόνια του υπήρξε μέλος μυστικής αντιφασιστικής οργάνωσης. Σε ηλικία δεκαπέντε χρονών συνελήφθη και εγκλείστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Από μικρός έγραφε ποίηση και στα δεκαοχτώ του βραβεύτηκε σ' έναν ποιητικό διαγωνισμό. Σπούδασε ιατρική στην Πράγα, όπου εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος.
Το νεοσύστατο κράτος τoυ lσραήλ τον έστειλε, ως εθελοντή κάτοικο εξωτερικού, να εκπαιδευτεί πιλότος στο Χόλμοτζ. Μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1949, όπου και πήρε μάστερ στη μικροβιολογία από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.
Χρημάτισε διευθυντής των ιατρικών εργαστηρίων στη μεγαλύτερη υπηρεσία ιατρικής μέριμνας του Ισραήλ.
Έχουν εκδοθεί πάνω από σαράντα βιβλία του στο Ισραήλ. Μερικά από αυτά: "Το Είδωλο" (The Image), "Ως την αιωνιότητα" (Forevermore), ") "Ο μαχητής εαυτός μου" (The Self as Fighter), "Ή μέρα έρχεται" (The Day is Coming), "Ό βασιλιάς που το όνομά του είναι αγάπη" (The King whose Name is Love), "Εσύ τέχνη εσύ" (Thou Art Thou). Πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ισπανικά, στα βουλγάρικα, στα ιταλικά και στα πορτογαλικά.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-219-109-0
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο