Product

Το εγχειρίδιο του καλού αυλικού

Product

Το εγχειρίδιο του καλού διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το εγχειρίδιο του καλού δήμιου

Κωδικός:
110889
Manufacturer: 
Description: 

Το "εγχειρίδιο του καλού δήμιου" είναι μια φρικιαστικά γοητευτική περιγραφή μεθόδων εκτέλεσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και περιλαμβάνει ανατριχιαστικές μεθόδους θανάτωσης όπως ο κανιβαλισμός, το ράψιμο στην κοιλιά ζώου, ο διαμελισμός σε "χίλια κομμάτια" και το ξερό τηγάνισμα.
Οι τρόποι εκτέλεσης που περιγράφονται ήταν θεσμοθετημένοι και νόμιμοι, εφαρμόζονταν δε με δικαστικές αποφάσεις στις χώρες που τους είχαν εγκρίνει.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το "εγχειρίδιο του καλού δήμιου" είναι μια φρικιαστικά γοητευτική περιγραφή μεθόδων εκτέλεσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και περιλαμβάνει ανατριχιαστικές μεθόδους θανάτωσης όπως ο κανιβαλισμός, το ράψιμο στην κοιλιά ζώου, ο διαμελισμός σε "χίλια κομμάτια" και το ξερό τηγάνισμα. Οι τρόποι εκτέλεσης που περιγράφονται ήταν θεσμοθετημένοι και νόμιμοι, εφαρμόζονταν δε με δικαστικές αποφάσεις στις χώρες που τους είχαν εγκρίνει. Με το δικό του μαύρο χιούμορ και το ανάλογο ύφος, ο Τζέφρι Άμποτ περιγράφει επίσης τα χρησιμοποιούμενα όργανα βασανιστηρίων και την αποτελεσματικότητα τους, και αποκαλύπτει τη μακάβρια προέλευση οικείων φράσεων, όπως "πάει καλιά του" ή "είναι στην μπούκα του κανονιού" καθώς και φράσεων από την αργκό του υποκόσμου. Παράλληλα περιγράφει γλαφυρά, με λογοτεχνικό οίστρο, τις προσωπικές ιστορίες των θυμάτων αλλά και των δημίων. Βασιλιάδες, στραγγαλιστές, βιαστές, συνωμότες αλλά και απλά κλεφτρόνια στριμώχνονται στην ουρά για την τελευταία τους παράσταση. Από την προετοιμασία του θύματος ως το ξεφόρτωμα του πτώματος, "Το εγχειρίδιο του καλού δήμιου", απαντά σε όλα όσα ήταν ποτέ πιθανό να ρωτήσετε, και σε μερικά που δεν θα θέλατε ποτέ ούτε καν να φανταστείτε.
Subtitle: 
Οι εκτελέσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8239-39-7
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Tζέφρι Άμποτ είναι πρώην διευθυντής του Πύργου του Λονδίνου και συγγραφέας. Διαθέτει δική του συλλογή από παλιά και σπάνια όργανα βασανισμού και έχει γράψει δεκαεννιά βιβλία, ανάμεσα τους και τα "Ο δήμιος χτυπά πάντα δυο φορές με το πελέκι" και "Κραγιόν στη θηλιά". Είναι σύμβουλος τηλεοπτικών και κινηματογραφικών εταιρειών, έχει εμφανιστεί σε διάφορα ντοκιμαντέρ και έχει γράφει τα λήμματα για τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις για την πιο πρόσφατη έκδοση της Encyclopaedia Britannica.

Subtitle: 
Οι εκτελέσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8239-39-7
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο