Product

Το ελληνικό παράδοξο

Product

Το ελληνικό παραμύθι

Το ελληνικό παραδοσιακό σπίτι

Κωδικός:
97595
Description: 

Το περιεχόμενο της εργασίας εμπίπτει στην περιοχή της μελέτης της νεότερης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και θέμα της είναι η συστηματική διερεύνηση και παρουσίαση της αρχιτεκτονικής της κατοικίας στον ελληνικό χώρο και η αναλυτική τυπολογία της.
H εργασία βασίζεται στη συγκριτική εξέταση ενός μεγάλου αριθμού σχεδίων από κτίσματα αντιπροσωπευτικά όλων σχεδόν των περιοχών της ηπειρωτικής, κυρίως, Ελλάδας, που έχουν συγκεντρωθεί για το σκοπό αυτό από κάθε δυνατή πηγή.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το περιεχόμενο της εργασίας εμπίπτει στην περιοχή της μελέτης της νεότερης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και θέμα της είναι η συστηματική διερεύνηση και παρουσίαση της αρχιτεκτονικής της κατοικίας στον ελληνικό χώρο και η αναλυτική τυπολογία της. H εργασία βασίζεται στη συγκριτική εξέταση ενός μεγάλου αριθμού σχεδίων από κτίσματα αντιπροσωπευτικά όλων σχεδόν των περιοχών της ηπειρωτικής, κυρίως, Ελλάδας, που έχουν συγκεντρωθεί για το σκοπό αυτό από κάθε δυνατή πηγή. Ιδιαίτερα κεφάλαια είναι αφιερωμένα στην αρχιτεκτονική και την τυπολογία της κατοικίας στο χώρο του Αιγαίου, καθώς και στις δύο κατηγορίες της λεγόμενης αρχοντικής κατοικίας -στους πύργους και στα αρχοντικά του ηπειρωτικού χώρου-, ενώ στο τέλος γίνεται σύντομη αναφορά σε γενικότερα, βασικά θέματα της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-254-617-4
Book pages: 
217
Book Dimensions: 
30χ19
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-254-617-4
Book pages: 
217
Book Dimensions: 
30χ19
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο