Product

Το ενιαίο σχολείο στην Αγγλία

Product

Το εννεάγραμμα

Το ενιαίο σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Κωδικός:
73916
Manufacturer: 
Description: 

Το comprehensive high school, το οποίο τοποθετεί τα μαθήματα γενικής παιδείας και επαγγελματικής κατάρτισης κάτω από την ίδια στέγη, υπήρξε ένας καθαρά αμερικανικός σχολικός θεσμός, εφεύρεση μοναδική για να υπηρετήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της κοινωνίας των αρχών του 20ού αιώνα, η οποία το δημιούργησε. Συνεχίζει από τότε να είναι ο κυρίαρχος τύπος σχολείου μέσης εκπαίδευσης, αν και ποτέ δεν ανταποκρίθηκε ουσιαστικά σ' αυτό που επαγγελόταν.

13,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το comprehensive high school, το οποίο τοποθετεί τα μαθήματα γενικής παιδείας και επαγγελματικής κατάρτισης κάτω από την ίδια στέγη, υπήρξε ένας καθαρά αμερικανικός σχολικός θεσμός, εφεύρεση μοναδική για να υπηρετήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της κοινωνίας των αρχών του 20ού αιώνα, η οποία το δημιούργησε. Συνεχίζει από τότε να είναι ο κυρίαρχος τύπος σχολείου μέσης εκπαίδευσης, αν και ποτέ δεν ανταποκρίθηκε ουσιαστικά σ' αυτό που επαγγελόταν. Και αυτό, διότι είχε κληθεί να πραγματοποιήσει το αδύνατο, να στηρίξει δηλαδή τους μύθους μιας αταξικής κοινωνίας και ταυτόχρονα να ετοιμάσει τους νέους για τη μελλοντική ζωή τους σε μια κοινωνία βασισμένη στον ταξικό διαχωρισμό. Η ταξινόμηση των παιδιών στο εσωτερικό του, η οποία προέκυψε ως ανάγκη από τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των παιδιών, καθώς και η πρόβλεψη συνέχισης κάποιας μορφής κοινού σχολείου πέρα από τη βασική βαθμίδα, καθόρισαν και τη μορφή και το ρόλο του: το διαφορετικό για τον καθένα σ' ένα πλαίσιο για όλους θα συνυπάρχουν ως ουσία το πρώτο και το δεύτερο ως προσποίηση παρουσίας.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-402-057-9
Book pages: 
246
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λεωνίδας Αγγέλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Φιλοσοσφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδαγωγική στα Πανεπιστήμια του Leeds και του Aberystwyth της Μ. Βρετανίας, καθώς και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική στο Hatfield Polytechnic της ίδιας χώρας. Στα άμεσα επιστημονικά ενδιαφέροντά του εμπίπτουν θέματα της Συγκριτικής Παιδαγωγικής, του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-402-057-9
Book pages: 
246
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο