Product

Το ενεργητικό δημοκρατικό κράτος

Product

Το ενιαίο σχολείο στην Αγγλία

Το ενιαίο σχολείο

Κωδικός:
72222
Manufacturer: 
Description: 

Αντικείμενο της θεωρητικής συγκριτικής ανάλυσης που αναπτύσσεται σ' αυτή τη μελέτη είναι το ενιαίο σχολείο αναπτυγμένων βιομηχανικών χωρών και της Ελλάδας, το σχολείο δηλαδή που ενώ επιδίωκε να εκθέσει σε κοινές εκπαιδευτικές εμπειρίες όλους τους μαθητές και να επεκτείνει τη σχολική ενσωμάτωση ως κοινωνική ενσωμάτωση, αποδείχθηκε εντούτοις δύσκολο εγχείρημα, ένας μύθος. Η προβληματική της ανάλυσης εστιάζεται κατά προτεραιότητα στη συγκυρία τόσο της προώθησης όσο και της ανάσχεσης της προσπάθειας για τη δημιουργία του ενιαίου σχολείου.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Αντικείμενο της θεωρητικής συγκριτικής ανάλυσης που αναπτύσσεται σ' αυτή τη μελέτη είναι το ενιαίο σχολείο αναπτυγμένων βιομηχανικών χωρών και της Ελλάδας, το σχολείο δηλαδή που ενώ επιδίωκε να εκθέσει σε κοινές εκπαιδευτικές εμπειρίες όλους τους μαθητές και να επεκτείνει τη σχολική ενσωμάτωση ως κοινωνική ενσωμάτωση, αποδείχθηκε εντούτοις δύσκολο εγχείρημα, ένας μύθος. Η προβληματική της ανάλυσης εστιάζεται κατά προτεραιότητα στη συγκυρία τόσο της προώθησης όσο και της ανάσχεσης της προσπάθειας για τη δημιουργία του ενιαίου σχολείου. Εξετάζονται δηλαδή και ερμηνεύονται οι εκπαιδευτικές αλλαγές που αφορούν την ίδρυση του ενιαίου σχολείου σε σχέση με τους κοινωνικούς όρους όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στην κάθε χώρα, μέσα από τις αντιθέσεις ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές κατηγορίες.
Subtitle: 
Αναζητήσεις και πραγματικότητα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-402-050-1
Book pages: 
138
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λεωνίδας Αγγέλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Φιλοσοσφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδαγωγική στα Πανεπιστήμια του Leeds και του Aberystwyth της Μ. Βρετανίας, καθώς και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική στο Hatfield Polytechnic της ίδιας χώρας. Στα άμεσα επιστημονικά ενδιαφέροντά του εμπίπτουν θέματα της Συγκριτικής Παιδαγωγικής, του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών.

Subtitle: 
Αναζητήσεις και πραγματικότητα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-402-050-1
Book pages: 
138
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο