Product

Το επόμενο βήμα

Product

Το επόμενο βήμα της δημιουργίας

Το επόμενο βήμα

Κωδικός:
104989
Description: 

Πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως. Να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές χωρίς αίσθηση ασφάλειας. Πρέπει, όμως, να πείσουμε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς αλλαγές. Όπως και στις αρχές της δεκαετίας του '90, στο ξεκίνημα της προσπάθειας ένταξης στην ΟΝΕ, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Το διακύβευμα τότε ήταν η δημιουργία συνθηκών οικονομικής σταθερότητας, αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, και η κατοχύρωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με την ενσωμάτωση στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως. Να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές χωρίς αίσθηση ασφάλειας. Πρέπει, όμως, να πείσουμε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς αλλαγές. Όπως και στις αρχές της δεκαετίας του '90, στο ξεκίνημα της προσπάθειας ένταξης στην ΟΝΕ, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Το διακύβευμα τότε ήταν η δημιουργία συνθηκών οικονομικής σταθερότητας, αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, και η κατοχύρωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με την ενσωμάτωση στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, το διακύβευμα είναι διαφορετικό. Είναι η μετάβαση στη σύγχρονη εποχή, η ένταξη στην ομάδα χωρών που σε παγκόσμια κλίμακα αξιοποιούν τις δυνατότητες της Οικονομίας της Γνώσης εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ευημερίας και απασχόλησης για τους λαούς τους και ταυτόχρονα η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, μέσα από αναδιανεμητικές πολιτικές και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος στον πολίτη.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-03-4181-8
Book pages: 
139
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννος Παπαντωνίου γεννήθηκε το 1949. Σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και του Wisconsim (ΗΠΑ) και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Παρίσι). Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Αγγλία). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του δίδαξε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα εργαζόταν στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Από το 1978 ως το 1981 ήταν στέλεχος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι. Την ίδια περίοδο υπήρξε σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και συμμετείχε στην επεξεργασία του Κυβερνητικού Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Το 1981 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εμπορίου και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Από το 2001 είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας. Εκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα για θέματα οικονομίας και πολιτικής.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-03-4181-8
Book pages: 
139
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο