Product

Το ζήτημα της γλώσσας στην Κωνσταντινούπολη

Product

Το ζήτημα της εξωεδαφικής εφαρμογής της εθνικής νομοθεσίας στο πλαίσιο των εξωτερικών εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ - ΕΕ

Το ζήτημα της εκπαίδευσης των φιλολόγων μέσα από το παράδειγμα της φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ.

Κωδικός:
77746
Description: 

Η σειρά "Καινοτομίες στην Εκπαίδευση" αποβλέπει να συμβάλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψηφίων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικών με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σειρά "Καινοτομίες στην Εκπαίδευση" αποβλέπει να συμβάλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψηφίων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικών με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα. Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα παλιό, αλλά και συνάμα επίκαιρο θέμα που σχετίζεται με την εκπαίδευση των φιλολόγων και που απασχολεί έντονα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα στον ελλαδικό χώρο. Αποτελείται από δύο μέρη: Στο πρώτο, γίνεται η θεωρητική προσέγγιση του ζητήματος, κάνοντας λόγο για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., για τα Προγράμματα Σπουδών από το 1984 έως σήμερα και για τις απόψεις διαφόρων φορέων και επιστημόνων για το προς συζήτηση θέμα. Στο δεύτερο μέρος, διερευνάται το ζήτημα της εκπαίδευσης των φιλολόγων από την πλευρά των φοιτητών των ελληνόγλωσσων Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και των φιλολόγων που ασκούν το επάγγελμά τους στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εργασία καταλήγει σε πορίσματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα στους ιθύνοντες της εκπαιδευτικής πολτικής, αλλά και γενικότερα σε όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-343-687-9
Book pages: 
198
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφικής και Παιδαγωγικής και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Σχολική Παιδαγωγική, του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-343-687-9
Book pages: 
198
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο