Product

Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer

Product

Το ημερολόγιο ενός θεραπευτή

Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer

Κωδικός:
143575
Manufacturer: 
Description: 

H Pathos Publishing συνεχίζει σε απόλυτη ομοιομορφία τις παραγωγές της με το Audio Book "Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer" του Χιλιανού ακτιβιστή και πολυμεταφρασμένου λογοτέχνη Luis Sepulveda. Πρόκειται για μια πολυφωνικά ηχογραφημένη παραγωγή στην ελληνική γλώσσα, με πολύ προσεγμένο ηχητικό σχεδιασμό, μουσική υπόκρουση σε Noir Jazz διάθεση των δεκαετιών του '50 και '60 σε σύνθεση του Τάσου Μακρυγιάννη. Σημειώνουμε το τραγούδι "Ella" (μτφ.

18,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

H Pathos Publishing συνεχίζει σε απόλυτη ομοιομορφία τις παραγωγές της με το Audio Book "Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer" του Χιλιανού ακτιβιστή και πολυμεταφρασμένου λογοτέχνη Luis Sepulveda. Πρόκειται για μια πολυφωνικά ηχογραφημένη παραγωγή στην ελληνική γλώσσα, με πολύ προσεγμένο ηχητικό σχεδιασμό, μουσική υπόκρουση σε Noir Jazz διάθεση των δεκαετιών του '50 και '60 σε σύνθεση του Τάσου Μακρυγιάννη. Σημειώνουμε το τραγούδι "Ella" (μτφ. "Εκείνη") του δημοφιλή μεξικάνου τραγουδιστή και ηθοποιού Pedro Infante, όπως και την πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή αυτού σε ερμηνεία του Νίκου Πολυμέρου. Στο "Ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer" ο Luis Sepulveda φωτίζει το παρασκήνιο της ζωής ενός επαγγελματία εκτελεστή. Δύο είναι οι απαράβατοι κανόνες που τη διέπουν: "ζήσε μόνος" και "δε χρειάζεται να γνωρίζεις για το θύμα παρά μονάχα τα απαραίτητα". Καθόλη τη λαμπρή του σταδιοδρομία ο ευαίσθητος killer δεν τους αμφισβήτησε ποτέ, συνοψίζοντας κυνικά τους λόγους της κάθε εκτέλεσης σε μια επιταγή "με ένα νούμερο και έξι μηδενικά". Μόνο που τώρα, στην τελευταία του αποστολή, ένα κορίτσι γεμάτο δίψα για ζωή κι ένας στόχος διαφορετικός απ' όλους τους άλλους, θα τον οδηγήσουν εκτός ισορροπίας, οι απαράβατοι νόμοι θα καταπατηθούν -και η ιστορία θα ακολουθήσει παράδοξη εξέλιξη με απροσδόκητο φινάλε. Ένας επαγγελματίας, βέβαια, παραμένει πάντα επαγγελματίας. Όμως, ποιό θα είναι το κόστος; Όλη η τεχνική του νουάρ στους ήρωες, στην πλοκή και τη γλώσσα. Πρωταγωνιστούν: (Εκτελεστής) Νίκος Σιδέρης, (Σύνδεσμος) Μιχάλης Μαρκάτης, (Γαλλιδούλα) Κλαίρη Μανιάτη. Συμμετέχουν: Γιάννης Καμπουρόπουλος, Βέρα Λάρδη, Μιχάλης Δημητρίου, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Μάρτιν Αντρέ, Γιάννης Χριστοδουλάτος, Νίκος Πολυμέρου, Σταύρος Μουρατίδης, Τόλης Οικονόμου, Βαγγέλης Μελής, Κορίννα Παπαχρήστου, Άντζελα Χριστοφίλου, Δημήτρης Συλβέστρος, Νίκος Καψάλης, Μάκης Σκοτίδης, και Στέφανος Παραδέλλης. Ηχητικός Σχεδιασμός: Hyoogen, Bellerophon
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
3-9812090-7-9
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αμβούργο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Luis Sepulveda (Λουίς Σεπούλβεδα) γεννήθηκε το 1949 στο Ovalle, στο βορρά της Χιλής. Στα 15 του χρόνια έγινε μέλος της κομμουνιστικής νεολαίας. Σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου στο Σαντιάγο. Το 1969 πήρε πενταετή υποτροφία για το Πανεπιστήμιο της Μόσχας, αλλά πέντε μήνες αργότερα εκδιώχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση λόγω "κακής διαγωγής": είχε πιάσει φιλίες με αντιφρονούντες. Ένθερμος υποστηρικτής του Σαλβατόρ Αλιέντε, μπήκε στην προσωπική του φρουρά το 1973. Μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ φυλακίστηκε, βασανίστηκε, κατηγορήθηκε για προδοσία και καταδικάστηκε σε ποινή είκοσι οκτώ ετών. Μετά από δυόμισι χρόνια εγκλεισμού του αποφυλακίστηκε με παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας και εξορίστηκε από τη Χιλή. Κατέφυγε στο Εκουαδόρ, όπου οργάνωσε θεατρικό θίασο. Έγραψε ποιήματα, θεατρικά έργα, διηγήματα και δημιούργησε θεατρικές ομάδες στο Περού, το Εκουαδόρ και την Κολομβία. Έζησε έξι μήνες στον Αμαζόνιο με τους ινδιάνους Σουάρ, στο πλαίσιο αποστολής της Unesco, και αποκόμισε εμπειρίες που άλλαξαν την αντίληψή του για τον κόσμο και του πρόσφεραν, αργότερα, το υλικό για το πρώτο του μυθιστόρημα: "Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης" (1989). Το 1979 κατατάχθηκε στη Διεθνή Ταξιαρχία "Σιμόν Μπολιβάρ" και συμμετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα της Νικαράγουας, στην οποία, μετά την επικράτηση της επανάστασης, εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Την επόμενη χρονιά (1980) εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη και έγινε ακτιβιστής της Greenpeace. Ταξίδεψε σ' όλον τον κόσμο και του απονεμήθηκαν τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά βραβεία. Τα πιο γνωστά βιβλία του είναι: "Ο κόσμος του τέλους του κόσμου" (1989), "Όνομα ταυρομάχου" (1994), "Patagonia express" (1995), "Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει" (1996), "Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer" (1996), "Hot Line, Γιακαρέ" (1997), "Η τρέλα του Πινοσέτ" (2002), "Τα χειρότερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ" (2004), "Η δύναμη των ονείρων" (2006). Σήμερα ζει στην Ισπανία.

(φωτογραφία: Daniel Mordzinski)

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
3-9812090-7-9
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αμβούργο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο