Product

Το ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας

Product

Το ημερολόγιο του Αϊ-Βασίλη

Το ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας και άλλες ιστορίες των Πρωτόπλαστων

Κωδικός:
114479
Manufacturer: 
Description: 

Τη συναρπαστική ιστορία των Πρωτόπλαστων, που περιγράφεται στο κεφάλαιο της Γένεσης της Παλαιάς Διαθήκης, αναπλάθει ο Τουέιν με τη γνωστή σκωπτική αλλά και βαθιά τρυφερή του διάθεση στα "Ημερολόγια του Αδάμ και την Εύας". Τόσο ο Αδάμ όσο και η Εύα, με τη μορφή ημερολογιακών σημειώσεων, καταγράφουν τη μακάρια καθημερινότητά τους στο παραδείσιο περιβάλλον όπου ζουν. Η συνάντησή τους θα αποδειχθεί καθοριστική. Η σχέση τους θα διαταράξει όλα τα δεδομένα. Τίποτε πια δεν θα είναι όπως πριν.

6,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Τη συναρπαστική ιστορία των Πρωτόπλαστων, που περιγράφεται στο κεφάλαιο της Γένεσης της Παλαιάς Διαθήκης, αναπλάθει ο Τουέιν με τη γνωστή σκωπτική αλλά και βαθιά τρυφερή του διάθεση στα "Ημερολόγια του Αδάμ και την Εύας". Τόσο ο Αδάμ όσο και η Εύα, με τη μορφή ημερολογιακών σημειώσεων, καταγράφουν τη μακάρια καθημερινότητά τους στο παραδείσιο περιβάλλον όπου ζουν. Η συνάντησή τους θα αποδειχθεί καθοριστική. Η σχέση τους θα διαταράξει όλα τα δεδομένα. Τίποτε πια δεν θα είναι όπως πριν. Η υποψία ότι συνδέονται με μια βαθύτερη συγγένεια θα ανατρέψει όλη τους τη ζωή. Τα ημερολόγια αυτά του Αδάμ και της Εύας είναι γραμμένα με μια ανάλαφρη διάθεση στοργής, σαν ένα παίγνιο με τη Γένεση, που αναδεικνύει μέσα από το μύθο τις σχέσεις των δύο φύλων. Με απλότητα και βαθύτητα, η μεγαλοφυΐα του συγγραφέα μάς αγγίζει σχεδόν στοργικά, αφήνοντάς μας μιαν απέραντη αίσθηση αυτογνωσίας και κάθαρσης που μόνο στα μεγάλα, κλασικά έργα της Τέχνης συναντάμε.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8402-67-0
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σάμιουελ Λόνγκχορν Κλέμενς, που έγινε γνωστός σ' όλο τον κόσμο ως Μαρκ Τουέιν, γεννήθηκε το 1835 και μεγάλωσε στο παραποτάμιο λιμάνι Χάνιμπαλ, στο Μιζούρι. Σε ηλικία δώδεκα χρόνων εγκατέλειψε το σχολείο ψάχνοντας για δουλειά. Εργάστηκε ως καπετάνιος σε ατμόπλοιο, τυπογράφος, στρατιώτης, χρυσοθήρας, εργάτης ορυχείων και ανταποκριτής στις Δυτικές Πολιτείες. Οι εμπειρίες του τον πλούτισαν με μια βαθιά γνώση των ανθρώπων, καθώς και με την ικανότητα να χειρίζεται τις διαλέκτους τους και να κατανοεί τα έθιμά τους.
Με το βιβλίο του "Ο περίφημος βάτραχος της Καλαβέρας" (1865) κέρδισε το ενδιαφέρον των συμπολιτών του και με το "Οι Αφελείς Ταξιδεύουν" ενίσχυσε τη φήμη του. Αλλά μόνο με το μυθιστόρημά του "Η Ζωή στο Μισισιπή" που έγραψε το 1883, και με τις "Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν" το 1884, αναγνωρίστηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Αμερικής. Προς το τέλος της ζωής του, κυνηγημένος από προσωπικές δυσκολίες και οικονομικά προβλήματα, ο Τουέιν έχασε την αισιοδοξία του, με αποτέλεσμα μόνο οι ιστορίες "Ο άνθρωπος που διέφθειρε τον Χάντλμπουργκ" και "Ο μυστηριώδης ξένος" (που εκδόθηκε μετά το θάνατό του, το 1916) να είναι αντάξιες του μεγάλου ταλέντου του.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8402-67-0
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο