Product

Το θαύμα της γέννησης

Product

Το θαύμα της ζωής

Το θαύμα της ζωής

Κωδικός:
94239
Manufacturer: 
Description: 

Κρυμμένο από τα ανθρώπινα μάτια, το θαύμα της ζωής εκτυλίσσεται μέσα, επάνω και γύρω μας, εκθαμβωτικά όμορφο και απρόσμενα συναρπαστικό. Τώρα όμως, για πρώτη φορά, μπορείτε να εισχωρήσετε σ' αυτό τον αθέατο κόσμο, χάρη στις συγκλονιστικές φωτογραφίες του διεθνούς φήμης επιστημονικού φωτογράφου Λένναρτ Νίλσον, βραβευμένου με τρία βραβεία ΕMMY και αμέρητες άλλες διακρίσεις.
"Το θαύμα της ζωής" είναι μια σειρά τριών ντοκιμαντέρ, με συγκλονιστικές εικόνες που δεν έχετε δει ποτέ μέχρι τώρα.

36,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κρυμμένο από τα ανθρώπινα μάτια, το θαύμα της ζωής εκτυλίσσεται μέσα, επάνω και γύρω μας, εκθαμβωτικά όμορφο και απρόσμενα συναρπαστικό. Τώρα όμως, για πρώτη φορά, μπορείτε να εισχωρήσετε σ' αυτό τον αθέατο κόσμο, χάρη στις συγκλονιστικές φωτογραφίες του διεθνούς φήμης επιστημονικού φωτογράφου Λένναρτ Νίλσον, βραβευμένου με τρία βραβεία ΕMMY και αμέρητες άλλες διακρίσεις. "Το θαύμα της ζωής" είναι μια σειρά τριών ντοκιμαντέρ, με συγκλονιστικές εικόνες που δεν έχετε δει ποτέ μέχρι τώρα.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87268-9-1
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Άγνωστο Δέσιμο

Ο Λένναρτ Νίλσον είναι ο πρωτοπόρος της ιατρικής φωτογραφίας και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστημονικούς φωτογράφους παγκοσμίως. Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1922, στη μικρή πόλη Στρένγκνες, 70 περίπου χιλιόμετρα από τη Στοκχόλμη. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στα μέσα της δεκαετίας του 1940, με ένα εκπληκτικό φωτογραφικό δοκίμιο για το κυνήγι της πολικής αρκούδας στην Αρκτική.
Οι ασυνήθιστες φωτογραφίες ήταν εξαρχής το σήμα κατατεθέν του, και σύντομα το όνομά του έγινε γνωστό στους εκδότες περιοδικών. Εξαιρετικά φωτογραφικά του δοκίμια δημοσιεύτηκαν στα κορυφαία ειδησεογραφικά περιοδικά του κόσμου. Ο Λένναρτ Νίλσον υπήρξε επίσης εξαιρετικός φωτογράφος πορτρέτων. Τη δεκαετία του 1950 απαθανάτισε με το φακό του διάσημες προσωπικότητες, επίσης ήταν για χρόνια φωτογράφος της σουηδικής βασιλικής οικογένειας.
Η μεταμόρφωσή του από φωτορεπόρτερ σε εξερευνητή του ανθρώπινου σώματος και του θαύματος της αναπαραγωγής ήταν εντυπωσιακή. Όλα ξεκίνησαν το 1952, όταν ο Λένναρτ Νίλσον φωτογράφισε για πρώτη φορά έμβρυα σε φορμόλη, για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ με θέμα τις εκτρώσεις. Η απήχηση που είχαν οι φωτογραφίες αυτές τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα της δημιουργίας της ζωής. Έτσι, άρχισε να χρησιμοποιεί φωτογραφικές μηχανές και φακούς ειδικής κατασκευής και πειραματίζεται με νέες φωτογραφικές τεχνικές, για να έρθει πιο κοντά στην ίδια τη ζωή.
Σε συνεργασία με ιατρικούς εμπειρογνώμονες και νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, έβγαλε συγκλονιστικές φωτογραφίες της ζωής μέσα στη μήτρα, οι οποίες εικονογραφούν το εκπληκτικό ταξίδι από τη γονιμοποίηση μέχρι τη γέννηση. Οι φωτογραφίες αυτές περιλαμβάνονται στο βιβλίο "Ένα παιδί γεννιέται", που μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες.
Ο Λένναρτ Νίλσον θέλησε επιπλέον να προσθέσει κίνηση και ήχο στις εικόνες του. Με τα χρόνια, δημιούργησε πολλές ταινίες για επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.
"Το θαύμα της ζωής" γυρίστηκε το 1982 για σουηδικές αλλά και διεθνής τηλεοπτικές εταιρείες. Κέρδισε ένα εθνικό και ένα διεθνές βραβείο ΕΜΜΥ, και πολλά ακόμη βραβεία και διακρίσεις.
Ο Νίλσον έλαβε το τρίτο ΕΜΜΥ του για την "Περιπέτεια της ζωής" , μια σειρά τρίωρων επεισοδίων, η οποία ολοκληρώθηκε το 1996. Έγινε μέλος της Σουηδικής Ιατρικής Εταιρείας το 1969. Το 1976, το Ινστιτούτο Καρολίνσκα τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής.
Κατά τη δεκαετία του 1970, όταν τα μη επανδρωμένα διαστημόπλοια της NASA Βόγιατζερ 1 και 2 ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς το Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και πέρα από τα όρια του ηλιακού συστήματος, πήραν μαζί τους τις φωτογραφίες του Νίλσον από το βιβλίο του "Ένα παιδί γεννιέται". Είναι ένα μήνυμα από τη Γη, το οποίο ίσως κάποια μέρα βρει παραλήπτη κάπου στο διάστημα.
Έργα του Νίλσον περιλαμβάνονται στις συλλογές πολλών μουσείων και ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το Μουσείο Τέχνης Φούτζι στο Τόκυο και το Σύγχρονο Μουσείο της Στοκχόλμης.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87268-9-1
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Άγνωστο Δέσιμο