Product

Το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και η ειρήνη

Product

Το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ

Το ισραηλινό λόμπι και η πολιτική των Η.Π.Α.

Κωδικός:
113389
Manufacturer: 
Description: 

Τον Μάρτιο του 2006 οι δύο Αμερικανοί πανεπιστημιακοί καθηγητές Διεθνούς Πολιτικής, Τζων Μήρσχαϊμερ και Στήβεν Ουώλτ, δημοσίευσαν στο αγγλικό περιοδικό London Review of Βooks την εκτενή έκθεσή τους "The Israel Lobby" που έκανε πάταγο στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις που δεν έχουν κοπάσει, και δεν προβλέπεται να κοπάσουν στο μέλλον.

10,65 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τον Μάρτιο του 2006 οι δύο Αμερικανοί πανεπιστημιακοί καθηγητές Διεθνούς Πολιτικής, Τζων Μήρσχαϊμερ και Στήβεν Ουώλτ, δημοσίευσαν στο αγγλικό περιοδικό London Review of Βooks την εκτενή έκθεσή τους "The Israel Lobby" που έκανε πάταγο στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις που δεν έχουν κοπάσει, και δεν προβλέπεται να κοπάσουν στο μέλλον. Οι δύο επιστήμονες μίλησαν για τον παροιμιώδη "ελέφαντα μες στο δωμάτιο" ... που όλοι τον βλέπουν μα κανείς δεν μιλάει γι' αυτόν: για την χειραγώγηση της αμερικανικής κοινής γνώμης και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από το Εβραϊκό Λόμπι και τα ισραηλινά συμφέροντα. Ενθαρρυντικό, όσο και εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν πολλοί επώνυμοι που τόλμησαν να υπερασπιστούν τους δύο καθηγητές από το μπαράζ των επιθέσεων που δέχτηκαν από τους ανθρώπους του "Λόμπι"...
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8097-29-0
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο John Mearsheimer γεννήθηκε το 1947 στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης. 18 ετών κατετάγη στον στρατό και σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, στο West Point. Μετά την αποφοίτηση του υπηρέτησε ως αξιωματικός της αεροπορίας για πέντε χρόνια, και στη συνέχεια έκανε ανώτερες σπουδές στα Πανεπιστήμια Cornell και University of Southern California, στον τομέα των διεθνών σχέσεων. Από το 1982 είναι καθηγητής πολιτικής επιστήμης και συνδιευθυντής του προγράμματος Διεθνούς Πολιτικής Ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Την τριετία 1989-92 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Τμήματος. Τα βιβλία του πραγματεύονται θέματα πολιτικής διεθνούς ασφαλείας και θεωρίας διεθνών σχέσεων. Έχει γράψει επίσης πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε ακαδημαϊκά έντυπα όπως το "nternational Security", και σε περιοδικά ευρύτερης κυκλοφορίας όπως το "Atlantic Monthly".

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8097-29-0
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο