Product

Το καθεστώς της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των κρατών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού

Product

Το καθεστώς των αιχμαλώτων πολέμου στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο

Το καθεστώς του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων

Κωδικός:
141331
Description: 

[...] Το περί ου ο λόγος νομικό σύγγραμμα του Γ. Αποστολάκη, καρπός πολύμοχθος μιας δεκαετίας και πλέον, επίτευγμα νομικής σοφίας και εμπειρίας, και όχι μόνο, αλλά και αγάπης και άρρηκτου βιωματικού και ψυχικού δεσμού προς τον αγιομετεωρίτικο χώρο (κυρίως προς τη Μονή του Μεγάλου Μετεώρου και τον πνευματικότατο Γέροντα μας π.

47,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Το περί ου ο λόγος νομικό σύγγραμμα του Γ. Αποστολάκη, καρπός πολύμοχθος μιας δεκαετίας και πλέον, επίτευγμα νομικής σοφίας και εμπειρίας, και όχι μόνο, αλλά και αγάπης και άρρηκτου βιωματικού και ψυχικού δεσμού προς τον αγιομετεωρίτικο χώρο (κυρίως προς τη Μονή του Μεγάλου Μετεώρου και τον πνευματικότατο Γέροντα μας π. Αθανάσιο Αναστασίου), αποτελεί καίριας σημασίας και μοναδικό νομικό εγχειρίδιο, στο οποίο ερευνώνται, μελετώνται, αναλύονται και παρουσιάζονται, ιστορικά αλλά και σύμφωνα με τη σημερινή ισχύ και εφαρμογή των σχετικών νόμων, όλα τα ζητήματα και επί μέρους θέματα που αφορούν τις αγιομετεωρίτικες μονές και τον πέριξ νομικά κατοχυρωμένο Ιερό Χώρο (σχέσεις μονών και επιχωρίου επισκόπου, κτητορικά τυπικά και νεότεροι κανονισμοί, εξουσίες ηγουμένων, διοικητικό καθεστώς του Ιερού Χώρου, αρχαιολογικός νόμος, ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιερού Χώρου κ.ά.). Σε όλα τα παραπάνω προβλήματα και σε πολλά άλλα συναφή θέματα με τις λεπτομέρειες τους, βρίσκει κανείς άμεση λύση και απάντηση, προσφεύγοντας στο νομικό αυτό οδηγό του Γ. Αποστολάκη, γραμμένο με σύστημα και μοναδική επιστημονική μέθοδο, ο οποίος, πράγματι, αποτελεί μια νομική ασπίδα προστασίας και περιφρούρησης των δικαιωμάτων των αγιομετεωρίτικων μονών και του περιβάλλοντος Ιερού Χώρου. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6683-30-3
Book pages: 
480
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Γεώργιος Στ. Αποστολάκης γεννήθηκε το 1954 στην Ερέτρια Λάρισας. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι δικαστής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης με το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών. Ασχολείται συστηματικά με το εκκλησιαστικό δίκαιο· πολλές μελέτες του (ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου) έχουν δημοσιευθεί στα νομικά περιοδικά. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται και η υμνογραφία· έχουν εκδοθεί τρεις από τις ακολουθίες που έχει συνθέσει.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6683-30-3
Book pages: 
480
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Πανόδετο