Product

Το καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων

Product

Το κάλλος θα σώση τον κόσμο

Το καλλιτεχνικό κλίμα στην Αθήνα των αρχών του αιώνα. Η εικαστική ιστοριογράφηση των Βαλκανικών Πολέμων

Κωδικός:
106728
Description: 

Μία καίρια και αποφασιστική καμπή της ελληνικής ιστορίας αποτελούν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913, στους οποίους η πατρίδα μας οφείλει τη θεαματική επέκταση των συνόρων της και σχεδόν το σημερινό της σχήμα.
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων για να τιμήσει το έπος αυτό και να υπομνήσει τη σημασία του, οργανώνει σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου μεγάλο αφιέρωμα που τιτλοφορείται "Η Αθήνα των Βαλκανικών πολέμων".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μία καίρια και αποφασιστική καμπή της ελληνικής ιστορίας αποτελούν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913, στους οποίους η πατρίδα μας οφείλει τη θεαματική επέκταση των συνόρων της και σχεδόν το σημερινό της σχήμα. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων για να τιμήσει το έπος αυτό και να υπομνήσει τη σημασία του, οργανώνει σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου μεγάλο αφιέρωμα που τιτλοφορείται "Η Αθήνα των Βαλκανικών πολέμων". Το εικαστικό μέρος αυτού του αφιερώματος παρουσιάζει η Δημοτική Πινακοθήκη σε έκθεση που διαπραγματεύεται την μετουσίωση των ερεθισμάτων από τους νικηφόρους πολέμους σε έργα ζωγραφικής, με έμφαση παράλληλα στην εξέταση του καλλιτεχνικού κλίματος της εποχής. Η έκθεση υποστηρίζεται από 150 περίπου ζωγραφικά έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών.[...] Αιμιλία Γερουλάνου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων
Publications Date: 
1993
Book pages: 
28
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
1993
Book pages: 
28
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο