Product

Το κομματικό φαινόμενο

Product

Το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα

Το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα

Κωδικός:
94890
Description: 

Αφετηρία αυτού του βιβλίου υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι παρά την παρέλευση μισού και πλέον αιώνα από τα οδυνηρά, για το λαό και την πατρίδα μας γεγονότα του εμφυλίου πολέμου (1942-1949), που αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της σύγκρουσης μεταξύ του αστικού καθεστώτος και του κομμουνιστικού κινήματος, δεν έχει γίνει ακόμη δυνατή μία παραδεκτή για τον αφανάτιστο πολίτη εξιστόρηση εκείνης της περιόδου.

35,47 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αφετηρία αυτού του βιβλίου υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι παρά την παρέλευση μισού και πλέον αιώνα από τα οδυνηρά, για το λαό και την πατρίδα μας γεγονότα του εμφυλίου πολέμου (1942-1949), που αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της σύγκρουσης μεταξύ του αστικού καθεστώτος και του κομμουνιστικού κινήματος, δεν έχει γίνει ακόμη δυνατή μία παραδεκτή για τον αφανάτιστο πολίτη εξιστόρηση εκείνης της περιόδου. ... Ένας ακόμη λόγος που οδήγησε στη συγγραφή της ανά χείρας μελέτης υπήρξε η υποχρέωση δημοσιοποίησης ορισμένων στοιχείων (ντοκουμέντων), άγνωστων στους πολλούς, που παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά. Τα στοιχεία αυτά πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στη διαλεύκανση πτυχών της επίμαχης σύγκρουσης, για τις οποίες σήμερα επικρατεί ασάφεια και σύγχυση, ή έχει καλλιεργηθεί εσκεμμένα παραπλάνηση με επιλεκτική παρουσίαση, παραποίηση ή απόκρυψη δεδομένων. Η τακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων και συμπερασμάτων, ιδιαίτερα στους νεώτερους που, όπως είναι φυσικό, δεν γνωρίζουν καταστάσεις και πρόσωπα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1874-9
Book pages: 
679
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωροs Μιχαήλ Λυμπερίου γεννήθηκε στο χωριό Ρειπό ή Ρυτό Κορινθίαs το 1928. Σπούδασε οικονομικέs επιστήμες και σταδιοδρόμησε στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Ασχολήθηκε με την μελέτη της Ιστορίαs και ιδιαίτερα με την πολιτική ιστορία της σύγχρονηs Ελλάδαs. Δημοσίευσε άρθρα και μελέτες ιστορικού περιεχομένου σε εφημερίδες και περιοδικά.
Το 2005 δημοσίευσε τον πρώτο τόμο της ιστορικής μελέτηs "Το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα", ενώ το 2007 κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1874-9
Book pages: 
679
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο