Product

Το κράξιμο

Product

Το κρασί και η παραγωγή του

Το κρασί

Κωδικός:
127510
Description: 

Το κρασί είναι γνωστό από την Αρχαιότητα. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τους λόγους που το έκαναν διάσημο από τόσο νωρίς. Αρκεί να συνθλίψει κανείς σταφύλι και να το αφήσει στο χυμό του· σχεδόν αμέσως ξεκινά μία διαδικασία βρασμού, η οποία οφείλεται στην απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα· παράγεται θερμότητα, η γλυκιά γεύση εξαφανίζεται, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσονται τα αλκοολικά στοιχεία του κρασιού.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το κρασί είναι γνωστό από την Αρχαιότητα. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τους λόγους που το έκαναν διάσημο από τόσο νωρίς. Αρκεί να συνθλίψει κανείς σταφύλι και να το αφήσει στο χυμό του· σχεδόν αμέσως ξεκινά μία διαδικασία βρασμού, η οποία οφείλεται στην απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα· παράγεται θερμότητα, η γλυκιά γεύση εξαφανίζεται, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσονται τα αλκοολικά στοιχεία του κρασιού. Το φαινόμενο αυτό της μετατροπής του σταφυλιού σε κρασί τράβηξε από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον των πρώτων παρατηρητών, που είναι και οι πρόδρομοι των σημερινών επιστημόνων στο χώρο της οινολογίας. [...] Το βιβλίο αυτό προτίθεται να περιγράψει, με τη βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης, τα διαδοχικά στάδια της παραγωγής του κρασιού και της συντήρησης του· ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην εκτίμηση της ποιότητας που επιτυγχάνεται κυρίως με την ανάλυση και τη γευσιγνωσία. Pascal Ribereau-Gayon, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bordeaux II, διευθυντής του Institut d' Oenologie, μέλος της Academie des Sciences και της Academie de l'Agriculture
Subtitle: 
Τι γνωρίζω;
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-469-005-1
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Pascal Ribereau - Gayon είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bordeaux II, διευθυντής του Institut d' Oenologie και μέλος της Academie des Sciences και της Academie de l'Agriculture.

Subtitle: 
Τι γνωρίζω;
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-469-005-1
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο