Product

Το κόκκινο και το μαύρο

Product

Το κόκκινο κορδόνι

Το κόκκινο καρό φόρεμα

Κωδικός:
143677
Manufacturer: 
Description: 

Πριν πολλά πολλά χρόνια, αρχές της δεκαετίες του '60, σε ένα μικρό χωριό, όχι πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι, άνθρωποι απλοί και ταπεινοί, άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, προσπαθούσαν να κάνουν τη ζωή τους όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ευχάριστη, εκμεταλλευόμενοι την κάθε ευκαιρία που τους δινόταν. Άλλοι καιροί, άλλες συνήθειες. Σκληρές οι συνθήκες της καθημερινής διαβίωσης και ο χρόνος κυλούσε αργά και μονότονα. Έτσι βρήκαν τη ζωή οι χωριανοί, έτσι την ακολούθησαν. Η πόλη, αν και απείχε λίγα χιλιόμετρα από το χωριό τους, γι' αυτούς ήταν πολύ μακρία.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πριν πολλά πολλά χρόνια, αρχές της δεκαετίες του '60, σε ένα μικρό χωριό, όχι πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι, άνθρωποι απλοί και ταπεινοί, άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, προσπαθούσαν να κάνουν τη ζωή τους όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ευχάριστη, εκμεταλλευόμενοι την κάθε ευκαιρία που τους δινόταν. Άλλοι καιροί, άλλες συνήθειες. Σκληρές οι συνθήκες της καθημερινής διαβίωσης και ο χρόνος κυλούσε αργά και μονότονα. Έτσι βρήκαν τη ζωή οι χωριανοί, έτσι την ακολούθησαν. Η πόλη, αν και απείχε λίγα χιλιόμετρα από το χωριό τους, γι' αυτούς ήταν πολύ μακρία. Έκαναν παιδιά, πολλά παιδιά! Αυτός ήταν ο προορισμός τους για να ζουν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με τις μεγάλες τους οικογένειες. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-7623-57-6
Book pages: 
166
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Ακροποταμιά Ηλείας το 1965. Τελείωσε το 2ο Λύκειο Πύργου. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος και παιδαγωγός, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, οργανώνοντας εκδηλώσεις για παιδιά με στόχο τη μετάδοση της φιλανάγνωσης, καθώς και τη γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών.
Σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ως προϊσταμένη του τμήματος Μουσικής Παιδείας. Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούσαν τα βιβλία και τα παιδιά, ως ακροάτρια και εισηγήτρια. Στο λογοτεχνικό χώρο παρουσιάστηκε σε δύο πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, όπου έλαβε τιμητικές διακρίσεις. Εκδόθηκαν Τα έργα της "Παιδιά, πάμε στο χωριό μου για τρύγο;" και "Αμπέλι σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι" από τις εκδόσεις "Γερμανός", τα οποία εγκρίθηκαν ως κατάλληλα για τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Άλλα της έργα συμπεριλήφθηκαν σε λογοτεχνικές συλλογές. Παρουσίασε το έργο της πάνω από 400 φορές σε σχολεία, βιβλιοθήκες, εκθέσεις βιβλίου, ανοιχτές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Τιμήθηκε για το έργο της από το Δήμο Πηνείας του νομού Ηλείας, από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, από το Δήμο Θεσσαλονίκης και από το Σύνδεσμο Φιλίας Ελλάς Κύπρος Θεσσαλονίκης.
Ζει στην Περαία, είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-7623-57-6
Book pages: 
166
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο