Product

Το λάθος του επιθεωρητή Πάλμου

Product

Το λάθος του προγόνου

Το λάθος του Καρτέσιου

Κωδικός:
68271
Manufacturer: 
Description: 

Σ' αυτό το βιβλίο ένας διακεκριμένος νευρολόγος ερευνητής και διανοητής βασιζόμενος στις δικές του έρευνες, καθώς και στα πρόσφατα ευρήματα στο χώρο των νευροεπιστημών, ανασκευάζει τον περίφημο καρτεσιανό δυϊσμό: τον αβυσσαλέο διαχωρισμό του νου από το σώμα, των πιο ευγενών λειτουργιών του νου από τη δομή και τη λειτουργία του βιολογικού οργανισμού.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σ' αυτό το βιβλίο ένας διακεκριμένος νευρολόγος ερευνητής και διανοητής βασιζόμενος στις δικές του έρευνες, καθώς και στα πρόσφατα ευρήματα στο χώρο των νευροεπιστημών, ανασκευάζει τον περίφημο καρτεσιανό δυϊσμό: τον αβυσσαλέο διαχωρισμό του νου από το σώμα, των πιο ευγενών λειτουργιών του νου από τη δομή και τη λειτουργία του βιολογικού οργανισμού. Η σημερινή νευροβιολογική γνώση απορρίπτει το σκέφτομαι άρα υπάρχω, που υπήρξε τροχοπέδη όχι μόνο στη σφαίρα της φιλοσοφίας, αλλά και σε όλο το χώρο των κοινωνικών και βιολογικών επιστημών καθώς και των ανθρωπιστικών σπουδών, δίνοντας προτεραιότητα στο "αισθάνομαι άρα υπάρχω". Ο Damasio, έχοντας ως αφετηρία ότι πρωταρχικό στοιχείο της ανθρώπινης λειτουργίας δεν είναι μόνο ο εγκέφαλος αλλά και το σώμα, οι συγκινήσεις και τα συναισθήματα, προχωρεί στην ανάπτυξη "της υπόθεσης του Σωματικού Δείκτη", μιας καινοτόμου θεωρίας η οποία μπορεί να υποβληθεί σε πειραματικούς ελέγχους δίνοντας στέρεες απαντήσεις σε θέματα σχετικά με τη νόηση, τη λογικότητα και σε μοναδικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως η λήψη αποφάσεων και ο αλτρουισμός.
Subtitle: 
Συγκίνηση, λογική και ο ανθρώπινος εγκέφαλος
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7578-26-0
Book pages: 
415
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Antonio R. Damasio γεννήθηκε στην Πορτογαλία και έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας. Ανάμεσα στις διακρίσεις αναγνώρισης της συνεισφοράς του στην ιατρική επιστήμη έχει τιμηθεί με το Βραβείο William Beaumont Prize από την Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (1990), με το Βραβείο Pessoa (1992) και με το Golden Brain Award (1995). Σήμερα διευθύνει το Τμήμα Νευρολογίας στο Ιατρικό Κολλέγιο του Πανεπιστημίου της Iowa και είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών Salk στο La Jolla του San Diego. Μαζί με τη σύζυγό του Hanna, o Damasio έχει δημιουργήσει στην Iowa ένα εργαστήριο για τη μελέτη νευρολογικών διαταραχών της διανόησης και της συμπεριφοράς. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Academy of Aphasia and of the behavioral Neurology Society. "Το Λάθος του Καρτέσιου" έχει μεταφραστεί σε εικοσιτρείς γλώσσες και στις ΗΠΑ είχε ανακηρυχθεί "Βιβλίο του 1994".

Subtitle: 
Συγκίνηση, λογική και ο ανθρώπινος εγκέφαλος
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7578-26-0
Book pages: 
415
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο