Product

Το λευκό ρόδο

Product

Το λευκό των αλλοτινών μου φεγγαριών

Το λευκό του ήλιου

Κωδικός:
116408
Manufacturer: 
Description: 

Έρχεται η μοίρα και σε παίρνει από το χέρι. Σε παίρνει και σε γυρνάει σ' ερήμους και βουνά, σε θάλασσες και σε ποτάμια, σαν φύλλο ξερό του φθινοπώρου που πέφτει ήσυχα στη γη, σαν φτερό ανάλαφρο που το φυσούν οι άνεμοι και χάνεται για πάντα. Σε παίρνει και σε κάνει πάλι μικρό παιδί με τη σφεντόνα στο χέρι, να παραφυλάς τον μικρό κότσυφα πάνω στο κλαδί και να του στέλνεις ένα μικρό στρογγυλό βότσαλο ίσια στη μικρή στέλνεις ένα μικρό στρογγυλό βότσαλο ίσια στη μικρή καρδούλα του.

7,65 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Έρχεται η μοίρα και σε παίρνει από το χέρι. Σε παίρνει και σε γυρνάει σ' ερήμους και βουνά, σε θάλασσες και σε ποτάμια, σαν φύλλο ξερό του φθινοπώρου που πέφτει ήσυχα στη γη, σαν φτερό ανάλαφρο που το φυσούν οι άνεμοι και χάνεται για πάντα. Σε παίρνει και σε κάνει πάλι μικρό παιδί με τη σφεντόνα στο χέρι, να παραφυλάς τον μικρό κότσυφα πάνω στο κλαδί και να του στέλνεις ένα μικρό στρογγυλό βότσαλο ίσια στη μικρή στέλνεις ένα μικρό στρογγυλό βότσαλο ίσια στη μικρή καρδούλα του. Σε παίρνει και σε πάει εκεί και σου δείχνει πώς ξεψυχάει ένας μικρός, μικρούλης κότσυφας, κι εσύ κλαις χωρίς να ξέρεις το γιατί. Σε βάζει να κοιτάς τ' αστέρια τις νύχτες, καθώς η θάλασσα λαμπυρίζει ήσυχη κάτω από τα φώτα τους, κι εσύ κλαις χωρίς να ξέρεις το γιατί. Κι εκείνη εκεί η μανία να φτάσεις με το βλέμμα σου στον βυθό τ' ουρανού, άλλο δεν είναι από τη μοίρα σου, τη μοίρα που ετοίμαζε τη χαρά και τον πόνο μιας ολόκληρης ζωής, τη χαρά και τον πόνο μαζί... Ένα νοσταλγικό ελεγείο για τα χρώματα, τα αρώματα, τις εικόνες, που θησαυρίζει καθένας μέσα του με τα χρόνια. Μια δραματική κραυγή για την απίστευτη καταδρομή του χρόνου που ακρωτηριάζει όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες.
Subtitle: 
Νουβέλα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6627-51-9
Book pages: 
79
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Κυρίμης γεννήθηκε στο Μοσχάτο στις 12 Ιανουαρίου του 1945. Σπούδασε σκηνοθεσία τηλεόρασης στη Σχολή Παπαντωνοπούλου. Το 1982 μέχρι το 1985 διετέλεσε Διευθυντής παραγωγής στη δισκογραφική εταιρεία Ιντερσάουντ. Από το 1985 μέχρι το 2000 έζησε στη Γερμανία, στην πόλη του Ντίσελντορφ, όπου εργάστηκε για τρία χρόνια ως Διευθυντής προγράμματος στο Πανευρωπαϊκό Ελληνικό ραδιόφωνο "Το πρώτο". Τα τελευταία χρόνια ήταν αρχισυντάκτης της ελληνικής εφημερίδας "Ταχυδρόμος", που διανέμεται σε όλη τη Γερμανία. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα". Ως συγγραφέας, έχει γράψει παιδικό θέατρο, διηγήματα, σενάρια για την τηλεόραση καθώς και στίχους για τραγούδια. Το 1998 κυκλοφόρησε με επιτυχία από τις εκδόσεις Καστανιώτη η νουβέλα "Η καρδιά του κότσυφα". "Η καρδιά του κότσυφα" μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα γερμανικά με οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Πολιτισμού, ως ένα από τα καλύτερα βιβλία των μεταναστών συγγραφέων.Το τραγούδι του "Σαν άδειο τρένο η καρδιά μου" διακρίθηκε στο 21ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1982. Ο ίδιος τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Βούπερταλ για ξεχωριστή προσφορά στον χώρο της τέχνης στη Γερμανία.

Subtitle: 
Νουβέλα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6627-51-9
Book pages: 
79
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο