Product

Το μήνυμα του βιβλίου Πράξεις Αποστόλων

Product

Το μήνυμα του ήλιου

Το μήνυμα του Ευαγγελίου

Κωδικός:
147896
Description: 

Η επικοινωνιακή προσέγγιση της ομιλητικής διαδικασίας προσφέρει τη δυνατότητα να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες που συντελούν στη μετάδοση και την πρόσληψη του μηνύματος του ευαγγελίου σ' ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο εξάγονται ασφαλέστερα συμπεράσματα και ενισχύεται το έργο όλων εκείνων που έχουν λάβει την εντολή να αναγγέλλουν τη χαρμόσυνη είδηση της αναστάσεως των νεκρών "εις πάντα τα έθνη" και "έως εσχάτου της γης" και να στηρίζουν τους πιστούς με λόγους "παρακλήσεως και οικοδομής".

13,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η επικοινωνιακή προσέγγιση της ομιλητικής διαδικασίας προσφέρει τη δυνατότητα να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες που συντελούν στη μετάδοση και την πρόσληψη του μηνύματος του ευαγγελίου σ' ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο εξάγονται ασφαλέστερα συμπεράσματα και ενισχύεται το έργο όλων εκείνων που έχουν λάβει την εντολή να αναγγέλλουν τη χαρμόσυνη είδηση της αναστάσεως των νεκρών "εις πάντα τα έθνη" και "έως εσχάτου της γης" και να στηρίζουν τους πιστούς με λόγους "παρακλήσεως και οικοδομής". Εξάλλου οι εμπειρικές έρευνες, τηρουμένων των αναλογιών, αφυπνίζουν τους ομιλητές και τους οδηγούν σε μία περισσότερο υπεύθυνη στάση απέναντι στις ιδιαιτερότητες των αποδεκτών τους σε κάθε εποχή. Στον παρόντα τόμο αναδημοσιεύονται σε δύο μέρη μελέτες που έχουν παρουσιαστεί κατά το χρονικό διάστημα 2004-2009 σε συνέδρια και σε αφιερωματικούς και επετειακούς τόμους. Η προσέγγιση είναι πάντοτε επικοινωνιακή και στηρίζεται σε εμπειρικά δεδομένα ή στο θεωρητικό προβληματισμό. Στο Α΄μέρος περιλαμβάνονται τρεις εργασίες στην ελληνική γλώσσα και στο Β΄μέρος πέντε στην αγγλική. [...] (από τον πρόλογο της συγγραφέως)
Subtitle: 
Μετάδοση και πρόσληψη
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-242-368-4
Book pages: 
204
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Δήμητρα Κούκουρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Φιλοσοφική (Τμήμα Γλωσσολογίας) και στη Θεολογική Σχολή. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σορβόννη (Paris I, Paris V) και στο Καθολικό Ινστιτούτο των Παρισίων, όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Γενική Γλωσσολογία, την Κοινωνιογλωσσολογία, τη Βυζαντινή Ιστορία, τη Λειτουργική και την Πατρολογία και έλαβε τέσσερις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (μία Maitrise και τρία DEA).
Υπoστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Θεολογίας, εργάστηκε ως φιλόλογος καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1993 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας.
Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΑΠΘ. Έχει συγγράψει τρεις μελέτες σχετικές με το αντικείμενο διδασκαλίας της (Υφολογικές παρατηρήσεις στα ομιλητικά κείμενα του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Λόγοι Επισκόπων, Ρητορική και Εκκλησιαστική Ρητορική) και ικανό αριθμό άρθρων.
Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Subtitle: 
Μετάδοση και πρόσληψη
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-242-368-4
Book pages: 
204
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο