Product

Το μεγάλο άλμα

Product

Το μεγάλο αστείο του κόσμου

Το μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα

Κωδικός:
121122
Manufacturer: 
Description: 

Κι εκείνος περνούσε και τα είδε. Κι αναρωτήθηκε μην είναι ο Έρικ. Και τι νέο κόσμο είχαν φτιάξει με τους Κορτές, τους Πισάρο τους, ναι, και τους λόρδους Χάου, ακόμα και τους Ουάσινγκτον. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας: αναρωτιέμαι, είπε, αν επηρέασε καθόλου το κλίμα -αναρωτιέμαι αν ο σπόρος, το σπέρμα της υπήρχε στον Κολόμβο. Άραγε ήταν αυθεντική; Μπορεί να βρει κανείς μια λέξη εκεί; Γίνεται να εντυπωθεί εκ του μηδενός κάτι αυθόρμητο σ' αυτούς τους άντρες που είχαν συναντήσει τόσο στη Σκανδιναβία όσο και στους Μογγόλους;

5,61 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κι εκείνος περνούσε και τα είδε. Κι αναρωτήθηκε μην είναι ο Έρικ. Και τι νέο κόσμο είχαν φτιάξει με τους Κορτές, τους Πισάρο τους, ναι, και τους λόρδους Χάου, ακόμα και τους Ουάσινγκτον. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας: αναρωτιέμαι, είπε, αν επηρέασε καθόλου το κλίμα -αναρωτιέμαι αν ο σπόρος, το σπέρμα της υπήρχε στον Κολόμβο. Άραγε ήταν αυθεντική; Μπορεί να βρει κανείς μια λέξη εκεί; Γίνεται να εντυπωθεί εκ του μηδενός κάτι αυθόρμητο σ' αυτούς τους άντρες που είχαν συναντήσει τόσο στη Σκανδιναβία όσο και στους Μογγόλους; Σ' αυτό το λαμπρό δείγμα του αμερικανικού ιμπρεσιονισμού, που είναι δοκίμιο και ταυτόχρονα μυθιστόρημα, χρονικό, ποίημα, ρεπορτάζ και μανιφέστο, ο Γουίλιαμς προβάλει τις πιο "αμιγείς", τις πιο "γνήσια" αμερικάνικες πλευρές σε κάθε τομέα του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου, απορρίπτοντας ό,τι μένει προσκολλημένο στην ευρωπαϊκή παράδοση και επιμένοντας στη δημιουργία μιας "αυτόνομης" αμερικανικής έκφρασης.
Publications Date: 
1990
Book pages: 
128
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O William Carlos Williams γεννήθηκε στο Rutherford του New Jersey στις 17 Σεπτεμβρίου του 1883, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ασχολούμενος με την ποίηση και την παιδιατρική και πέθανε το 1963.
Ήταν ανάμεσα στις μεγαλύτερες μορφές που πρωτοστάτησαν στην επανάσταση της ποίησης του αιώνα μας, στενός φίλος του Ezra Pound. Προσπάθησε με το έργο του να εκφράσει την ουσία της σύγρονής του αμερικανικής ζωής, χρησιμοποιώντας μια ποιητική γλώσσα που αντικατοπτρίζει το ρυθμό της.

Publications Date: 
1990
Book pages: 
128
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο