Product

Το μεγάλο όνειρο της Νίκης

Product

Το μεγάλο όραμα

Το μεγάλο όνειρο του παραδείσου

Κωδικός:
83928
Description: 

Ένα αγόρι παρακολουθεί μαγεμένο την πάλη ανάμεσα σε ένα θεραπευτή αλόγων κι έναν άγριο, ασυμβίβαστο επιβήτορα -πάλη που αντανακλά τη δική του σύγκρουση με τον πατέρα του. Ένας σύζυγος των προαστίων ξεκινά το μεσημέρι του αναζητώντας βασιλικό για το οικογενειακό πάρτι και καταλήγει να σημαδεύει με το όπλο του μια από τις καλεσμένες στο υπόγειο του σπιτιού.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα αγόρι παρακολουθεί μαγεμένο την πάλη ανάμεσα σε ένα θεραπευτή αλόγων κι έναν άγριο, ασυμβίβαστο επιβήτορα -πάλη που αντανακλά τη δική του σύγκρουση με τον πατέρα του. Ένας σύζυγος των προαστίων ξεκινά το μεσημέρι του αναζητώντας βασιλικό για το οικογενειακό πάρτι και καταλήγει να σημαδεύει με το όπλο του μια από τις καλεσμένες στο υπόγειο του σπιτιού. Δυο ηλικιωμένοι φίλοι που συγκατοικούν αφότου οι γυναίκες τους πέθαναν και τα παιδιά τους βυθίστηκαν "στην κόλαση των ηλεκτρονικών υπολογιστών", βλέπουν την συντροφικότητά τους να κλονίζεται εξαιτίας μιας σερβιτόρας στο τοπικό εστιατόριο. Δεκαοχτώ λιτές ιστορίες, με τα θέματα που προτιμά ο Σαμ Σέπαρντ: ο έρωτας και η θλίψη, η λαχτάρα για μια υπέρβαση των ορίων της ύπαρξης, το τραγικοκωμικό χάσμα της ασυνεννοησίας ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, το ακόμη βαθύτερο χάσμα που χωρίζει τους άντρες από τον αληθινό τους εαυτό.
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3707-1
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Βραβευμένος με Πούλιτζερ, ο θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης Σαμ Σέπαρντ (5 Νοεμβρίου 1943) έγραψε πάνω από σαράντα πέντε θεατρικά έργα καθώς και τη συλλογή διηγημάτων "Διασχίζοντας τον παράδεισο" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1997) και δύο μυθιστορήματα ("Motel Chronicles" και "Hawk Moon"). Ως ηθοποιός εμφανίστηκε σε πάνω από είκοσι πέντε ταινίες και το 1984 διεκδίκησε ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του στο φιλμ "Οι κατάλληλοι άνθρωποι". Το σενάριό του για το φιλμ "Παρίσι-Τέξας" κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 1984, ενώ έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία "Far North" το 1988. Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων ο Σαμ Σέπαρντ τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Ακαδημίας το 1992 και το 1994 έγινε δεκτός στο Theatre Hall of Fame.
Έφυγε από τη ζωή στις 27 Ιουλίου 2017, σε ηλικία 73 ετών, στο σπίτι του στο Κεντάκι.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3707-1
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο