Product

Το μεγαλείο και η τραγωδία της αθάνατης ελληνικής γλώσσας

Product

Το μεγαλείο της πτώσης

Το μεγαλείο της Πορτογαλίας

Κωδικός:
44016
Description: 

Λισαβόνα 1995. Τρία αδέλφια, που μεγάλωσαν στην Αγκόλα και έχουν επιστρέψει πλέον στην πατρίδα τους, έχουν να ειδωθούν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Είναι Χριστούγεννα και ο μεγαλύτερος αδελφός (είναι μιγάς, η ντροπή και το μυστικό της οικογένειας) αποφασίζει να καλέσει σε δείπνο τα άλλα δύο αδέλφια του: τη συντηρούμενη από τους πλούσιους εραστές της αδελφή του και τον επιληπτικό και προβληματικό αδελφό του. Η συνάντηση όμως αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ: οι προσπάθειες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και με το παρελθόν τους δεν θα ευδοκιμήσουν.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Λισαβόνα 1995. Τρία αδέλφια, που μεγάλωσαν στην Αγκόλα και έχουν επιστρέψει πλέον στην πατρίδα τους, έχουν να ειδωθούν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Είναι Χριστούγεννα και ο μεγαλύτερος αδελφός (είναι μιγάς, η ντροπή και το μυστικό της οικογένειας) αποφασίζει να καλέσει σε δείπνο τα άλλα δύο αδέλφια του: τη συντηρούμενη από τους πλούσιους εραστές της αδελφή του και τον επιληπτικό και προβληματικό αδελφό του. Η συνάντηση όμως αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ: οι προσπάθειες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και με το παρελθόν τους δεν θα ευδοκιμήσουν. Ένα δυνατό μυθιστόρημα από τον γνωστότερο, μετά τον Σαραμάγκου, Πορτογάλο συγγραφέα, που αποτελεί ταυτόχρονα μια αλληγορία για μια χώρα η οποία, αφού απομύζησε όσα παιδιά της έστειλε στην Αφρική για να διαιωνίσουν το "Μεγαλείο της Πορτογαλίας", στάθηκε ανίκανη να τα αγκαλιάσει. Ο τίτλος του μυθιστορήματος, πομπώδης όσο και προβοκατόρικος, παραπέμπει στον πορτογαλικό εθνικό ύμνο.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-03-2750-5
Book pages: 
434
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντόνιο Λόμπο Αντούνες γεννήθηκε στην Πορτογαλία το 1942. Είναι διδάκτορας του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λισαβόνας και άσκησε το επάγγελμα του ψυχιάτρου σε νοσοκομεία της πόλης. Η εμπειρία από το επάγγελμά του και, συγκεκριμένα, από την άσκησή του ως στρατιωτικού γιατρού στη διάρκεια του Αποικιακού πολέμου στην Αγκόλα, συνιστούν, μαζί με την εμπειρία του έρωτα, το κύριο θεματικό πλαίσιο των μυθιστορημάτων του. Βιβλία του έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ, Καναδά, Μ. Βρετανία, Λατινική Αμερική, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία και Φινλανδία. Έχει γράψει περισσότερα από δεκαπέντε μυθιστορήματα που μεταφράστηκαν σε δεκάδες γλώσσες, κερδίζοντας σημαντικές λογοτεχνικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων με το "Μέγα Βραβείο Μυθιστορήματος και Νουβέλας" της Πορτογαλικής Ένωσης Συγγραφέων για το έργο του "Auto dos Danados", το 1985. Επί σειρά ετών προτείνεται από τη χώρα του για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το 2008 του απονεμήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Γουαδαλαχάρα (Μεξικό) το λογοτεχνικό βραβείο των λατινογενών γλωσσών.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-03-2750-5
Book pages: 
434
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο